HomeHL-TOPEπιστολή αγωνίας μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο στο Ηράκλειο

Eπιστολή αγωνίας μετά το θετικό κρούσμα σε σχολείο στο Ηράκλειο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών ζητά άμεσα τεστ για το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή αγωνίας προς τους αρμόδιους φορείς στέλνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών.

Η επιστολή απευθύνεται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και κοινοποιείται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών Ηρακλείου

Τι αναφέρουν

«Με αφορμή το θετικό κρούσμα κορωνοϊου σε εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του Σχολείου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξεταστεί όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Σας επισημαίνουμε ότι στο σχολείο μας φοιτούν δεκάδες παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γι’ αυτό το λόγο κρίνεται ακομα πιο αναγκαία η δρομολόγηση των σχετικών εξετάσεων.

Ως γονείς είμαστε αναστατωμένοι και ζητάμε την άμεση κινητοποίησή σας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του σχολείου τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές«.

Η ανησυχία που επικρατεί στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο όπου μία εκπαιδευτικός προβλήθηκε από τον κορωνοϊό, είναι έντονη.

Οι γονείς είδαν πως σήμερα το σχολείο λειτούργησε κανονικά ενώ όπως αναφέρουν δεν έχει γίνει κανένα άλλο τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Οι γονείς ανησυχούν και είναι λογικό όπως και οι εκπαιδευτικοί. Αλλά τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα. Το σχολείο δεν σταματάει τη λειτουργία του ωστόσο τα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευλάβεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έγιναν τεστ λέγοντας: «Στο σχολείο αυτό έγινε απολύμανση. Από εκεί και πέρα δεν προβλέπεται να γίνονται τα τεστ. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα αλλά δεν γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων που έχουμε εμπιστοσύνη καθώς έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία».

Οι κινήσεις των αρμόδιων φορέων μετά την ανακοίνωση του θετικού κρούσματος

Την Κυριακή έμαθαν οι αρμόδιοι φορείς πως μία εκπαιδευτικός διαγνώστηκε θετική από κορωνοϊό και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές.

«Από τη πρώτη στιγμή που το μάθαμε, την Κυριακή το μεσημέρι, επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και πήραμε τις οδηγίες. Ο διευθυντής του σχολείου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες η εκπαιδευτικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες. Ευτυχώς δεν νοσεί και φαίνεται να είναι ασυμπτωματική. Από εκεί και πέρα όπως μας υπαγόρευσε ο ΕΟΔΥ και τα πρωτόκολλα και αφού συνεννοηθήκαμε με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έγινε ο αγιασμός, τα παιδιά παρέλαβαν το υλικό τους και θα συνεχίσει τη λειτουργία του με ιδιαίτερα σχολαστικότητα να τηρούνται τα μέτρα και να ευχηθούμε να μην υπάρχει άλλο κρούσμα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μπελαδάκης.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση