HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: Αναγκαίοι οι διορισμοί επιπλέον καθαριστών/στριών στις σχολικές μονάδες

Σωκράτης Βαρδάκης: Αναγκαίοι οι διορισμοί επιπλέον καθαριστών/στριών στις σχολικές μονάδες

Καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τοποθετηθούν όσοι καθαριστές και όσες καθαρίστριες απαιτούνται για την κάλυψη όλων των αναγκών όλων των σχολείων της χώρας,

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τις ελλείψεις στην τοποθέτηση καθαριστριών/στων σε σχολικές μονάδες της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών και των εκπαιδευτικών, κατατέθηκε από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, την οποία συνυπογράφει ο επικεφαλής τομέα Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Ζαχαριάδης Κώστας.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και το σίγουρο είναι ότι η σχολική κοινότητα θα δοκιμαστεί πολλαπλά.

Αν και υπήρξε ικανό χρονικό διάστημα για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές, τελικά σημαντικά ζητήματα έμειναν υποσχέσεις και όπως φαίνεται μεγάλο μέρος των ευθυνών φρόντισε να το μετακυλίσει σε πολίτες και μαθητές.

Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία παρατηρήθηκαν ελλείψεις στην τοποθέτηση των καθαριστριών/στων σε σχολικές μονάδες της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτές του Δήμου Γόρτυνας, των οποίων οι ανάγκες, σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιαςΕκπ/σης Μεσαράς«ΦΑΙΣΤΟΣ», δεν καλύφθηκαν επαρκώς και μάλιστα εν μέσω Κορονοϊού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 3 θέσεις πλήρους και 18 μερικής απασχόλησης για όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας, αριθμός απίστευτα μικρός, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τους, μιας και απαιτούνται τουλάχιστον 9 θέσεις πλήρους και 11 μερικής απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τουλάχιστον 3 θέσεις πλήρους και 2 μερικής απασχόλησης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η ανεπαρκής κάλυψη των θέσεων καθαριότητας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα «έκρηξη υγειονομικής βόμβας» της επιδημίας στα σχολεία μας. Επιπλέον επισημαίνουν ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία, οι μεν μαθητές και εκπαιδευτικοί να καλούνται και επί της ουσίας να υποχρεούνται να αλλάξουν τις συνήθειές τους, μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, σε κάθε δραστηριότητα του σχολικού βίου, η δε Κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Με βάση τα παραπάνω οι κ.κ. Βαρδάκης και Ζαχαριάδης καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τοποθετηθούν όσοι καθαριστές και όσες καθαρίστριες απαιτούνται για την κάλυψη όλων των αναγκών όλων των σχολείων της χώρας, για την πληρέστερη προστασία της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση