HomeΚΟΣΜΟΣAνοιχτό διάλογο με τους πολίτες θα έχει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Aνοιχτό διάλογο με τους πολίτες θα έχει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στις 16 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με αφορμή την «Ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης 2020», την οποία θα εκφωνήσει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διοργανώνει ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει την 1η της ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης, μοιράζοντας το όραμά της για μια ισχυρότερη Ευρώπη και έναν καλύτερο κόσμο μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η φετινή Συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα συζητήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο με τους Ευρωβουλευτές για τη μελλοντική πορεία της Ένωσης και πραγματοποιείται δε σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που έχει μεταβληθεί ριζικά τους τελευταίους μήνες λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το SOTEU debate είναι η στιγμή κατά την οποία η Πρόεδρος της Επιτροπής που εξελέγη πριν από ένα χρόνο, θα έρθει αντιμέτωπη με τον έλεγχο των εκλεγμένων εκπροσώπων των πολιτών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα χρόνο, η Πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίαζε την ομάδα της και το όραμά της. Ωστόσο φέτος η πανδημία του COVID 19 έχει αλλάξει τα πάντα με την ΕΕ να βρίσκεται πλέον υπό πίεση για την παροχή λύσεων για τις συνεπειών της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Ο ρόλος των ευρωβουλευτών

Σημαντικό στοιχείο στο debate με την πρόεδρο της Επιτροπής είναι ο ρόλος των ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών των κρατών-μελών.

Προφανώς ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στο ρόλο της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για τη διαχείριση του εμβολίου κατά του COVID-19, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση