HomeΕΛΛΑΔΑΛέσβος: Σκηνές για 5.000 άτομα στον Καρά Τεπέ

Λέσβος: Σκηνές για 5.000 άτομα στον Καρά Τεπέ

Αλλά οι μετανάστες αρνούνται να πάνε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνές για 5.000 ανθρώπους έχουν ετοιμαστεί στον νέο χώρο υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Σταδιακά, μια δραματική εξέλιξη ομαλοποιείται. Εχουν ετοιμαστεί σκηνές για 5.000 ανθρώπους. Εχουν μπει όλες οι δομές διοίκησης και ιατρικής αντιμετώπισης», είπε ο κ. Κουμουτσάκος στον Θέμα 104,6.

Σημείωσε, όμως, ότι «το πρόβλημά μας είναι η μεγάλη άρνηση των ιδίων να επιτρέψουν στο ΚΥΤ. Ενώ έχουμε ανοίξει μια υποδομή για 5.000, έχουν επιστρέψει 800-900 στις σκηνές, καθώς για πολλούς από αυτούς η καταστροφή της Μόριας είναι αφορμή για να πιέσουν τη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη».

«Εμείς στείλαμε μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να φύγει από τη Λέσβο», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, εξηγώντας ότι μπήκε φρένο με το μήνυμα αυτό σε όσους επιχείρησαν να περάσουν την εικόνα ότι το να βάζεις φωτιά παίρνει και επιβράβευση με μετακίνηση στην Ευρώπη».

«Η διαχείριση θα γίνει στο πεδίο και με όρους ανθρωπιστικούς και φροντίδας. Πέραν των ασυνόδευτων και των ευάλωτων, δεν θα αφήσουμε προϋποθέσεις για δημιουργία τέτοιων μηνυμάτων», διεμήνυσε ο κ. Κουμουτσάκος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση