HomeΕΛΛΑΔΑΑχτσιόγλου: Ο Πρωθυπουργός δείχνει να μην έχει κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν

Αχτσιόγλου: Ο Πρωθυπουργός δείχνει να μην έχει κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν

«Επιμένει στα ίδια που έκανε και πριν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η εικόνα του πρωθυπουργού δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας. «Ενα πακέτο το οποίο δεν είναι ικανό στην περίοδο της μεγάλης κρίσης να κρατήσει την κοινωνία όρθια, ούτε δίνει προοπτικές για γρήγορη επάνοδο» και επισήμανε ότι «ενώ οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα και έχουν χαθεί 200.000 θέσεις εργασίας η ΝΔ επιμένει να κάνει αυτά που έκανε και πριν».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «τα μείζονα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία και την αγορά είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, η καθίζηση της κατανάλωσης και της ενεργούς ζήτησης και το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτά ο πρωθυπουργός δεν τα βλέπει όταν επαναλαμβάνει τα μέτρα που έφεραν την τεράστια ύφεση, της τάξης του 15%, στο δεύτερο τρίμηνο».

Αχτσιόγλου: Οι πρότασεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός των δυνατοτήτων της οικονομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, «έχει καταθέσει προτάσεις, εντός των δυνατοτήτων της οικονομίας, για μία κρατική δαπάνη που μπορεί να στηρίξει τους μισθούς των εργαζομένων και τις επιχειρήσεις» και αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόταση για «μη επιστρεπτέα ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες».

Τέλος, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο προβληματικούς άξονες ο ένας είναι «η λογική του βλέποντας και κάνοντας, χωρίς ένα συνολικό σχέδιο για το πώς θα επανέλθουμε» και ο δεύτερος ότι «επιδιώκει μία αναδιάρθρωση στην αγορά, κυρίως εις βάρος των εργαζομένων, με μέτρα ακραία όπως αυτά που περνάνε αύριο στη Βουλή περί απλήρωτης εργασίας, αλλά και εκκαθάρισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θεωρούνται και λέγονται από την κυβέρνηση ως “επιχειρήσεις ζόμπι”».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση