HomeHL-9Μετανάστες Παλαιόχωρας: Έφυγαν από τα Χανιά οι οικογένειες με τα παιδιά

Μετανάστες Παλαιόχωρας: Έφυγαν από τα Χανιά οι οικογένειες με τα παιδιά

Στο κολυμβητήριο παραμένουν 20 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εισιτήριο… εξόδου έλαβαν προχθές οι 46 από τους 70 μετανάστες που φιλοξενούνταν στο κλειστό κολυμβητήριο των Χανίων από την ημέρα που οι αρχές τους περισυνέλλεξαν ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Προτεραιότητα είχαν οι οικογένειες και τα μικρά τα παιδιά τα οποία πλέον βρίσκονται στην Αθήνα όπου και θα προχωρήσουν σε υποβολή αίτησης ασύλου.

«Οι 46 μετανάστες που έφυγαν αποτελούνταν κυρίως από οικογένειες με παιδιά. Από τις αρχές αφέθηκαν ελεύθεροι και έλαβαν την εξάμηνη άδεια παραμονής εισόδου στη χώρα ενώ στην Αθήνα θα αιτηθούν ασύλου. Για τα δικαιώματά τους αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα τους ενημέρωση η Ύπατη Αρμοστεία πριν φύγουν από τα Χανιά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, η αρμόδια αντιδήμαρχος των Χανιών, Ελένη Ζερβουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της μεταφοράς των μεταναστών κάλυψε η δημοτική αρχή των Χανίων.

«Την Παρασκευή ο δήμος ναύλωσε λεωφορείο που μετέφερε τους μετανάστες από το Κολυμβητήριο προς το λιμάνι της Σούδας και στη συνέχεια τους βγάλαμε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και έφυγαν από την Κρήτη», εξήγησε σχετικά η κ. Ζερβουδάκη.

20 μετανάστες παραμένουν στα Χανιά

20 μετανάστες παραμένουν ακόμα στα Χανιά όπου και φιλοξενούνται στο κλειστό κολυμβητήριο ενώ οι τρεις διακινητές έχουν προφυλακιστεί και ο τέταρτος έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους.

«Εδώ πλέον μένουν 20 μετανάστες που εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο. Στις επόμενες ημέρες περιμένουμε κι εκείνοι να πάρουν την εξάμηνη άδεια και να προωθηθούν στην Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ζερβουδάκη η οποία παράλληλα επεσήμανε πως μετά τα αρνητικά τεστ που ανακοινώθηκαν από τις αρχές προχώρησαν σε επαναληπτικά τεστ.

«Τα αρχικά τεστ που είχαμε κάνει για κορωνοϊό είχαν βγει αρνητικά ωστόσο κάναμε δέκα ακόμα δειγματοληπτικά τα οποία επίσης ήταν αρνητικά», υπογράμμισε σχετικά η αρμόδια αντιδήμαρχος.

(Φωτό αρχείου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση