HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώθηκε το πρόγραμμα Innovagro – Ενημερωτική Συνάντηση

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Innovagro – Ενημερωτική Συνάντηση

Στη Περιφέρεια Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική συνάντηση για το ευρωπαϊκό έργο INNOVAGRO που προωθεί την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων ειδών διατροφής του πρωτογενή τομέα στην περιοχή Αδριατική-Ιόνιο, πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων, Γιώργος Αλεξάκης, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη, την εκπρόσωπο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μαρίας Βενέρη και της προϊσταμένης Τμ. Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της ΔΑΟΚ Χανίων και συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος INNOVAGRO Χρύσας Χαριτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του. Ειδικότερα η κα Χαριτάκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης για τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην Κρήτη, με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων για τα αποτελέσματα του έργου και ιδιαίτερα για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχει  υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό & τουριστικό κλάδο και επιθυμούν να ενισχύσουν τις ικανότητες τους να καινοτομούν και να δρουν σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την καινοτομία και τη διεθνοποίηση των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων και προωθεί την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση