HomeHL1-CultureΦεστιβάλ Βενετίας: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ

Φεστιβάλ Βενετίας: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρετζίνα Κινγκ

Για την ταινία «One Night in Miami»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρεμιέρα στη Βενετία για την ταινία της Ρετζίνα Κινγκ «One Night in Miami», η οποία έτυχε θερμής υποδοχής και όλα δείχνουν πως μπαίνει στην κούρσα των Όσκαρ. Όσο για τη Ρετζίνα Κινγκ, δήλωσε ότι είναι αυτοδίδακτη σκηνοθέτις, καθώς έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους.

Η ταινία «One Night in Miami», που σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, είναι το πρώτο φιλμ μαύρης σκηνοθέτιδος στα 88 χρόνια της διοργάνωσης που επιλέγεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Κεμπ Πάουερς, που αφηγείται μία φανταστική εκδοχή ενός πραγματικού γεγονότος, το οποίο συνέβη στις 25 Φεβρουαρίου 1964, όταν ο θρύλος της πυγμαχίας Κάσιους Κλέι (προτού ασπαστεί το Ισλάμ, προσχωρήσει στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων» και μετονομαστεί σε Μοχάμεντ Άλι) διεκδίκησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Σόνι Λίστον, νικώντας στην αναμέτρηση έπειτα από έξι γύρους και γιορτάζοντας τη νίκη του με τρεις καλούς του φίλους.

Τον Τζιμ Μπράουν -θρυλική μορφή του φούτμπολ, τον τραγουδιστή της σόουλ Σαμ Κουκ -λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ηλικία 33 ετών, και τον μουσουλμάνο κληρικό και ακτιβιστή Μάλκολμ Χ -ο οποίος, επίσης, δολοφονήθηκε έναν χρόνο αργότερα.
naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση