HomePost ItΗ Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου με ανακοίνωσή της σχολιάζει την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα και η κατάσταση που επικρατεί δείχνει ότι Κυβέρνηση και Δήμος κατασπατάλησαν ότι χρόνο είχαν και είναι εντελώς απροετοίμαστοι μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων.

Εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 25άρες τάξεις, αίθουσες που δεν πληρούν τα υγειονομικά κριτήρια, επικίνδυνα σχολικά κτίρια.

Οι συμβάσεις με τις καθαρίστριες δεν είχαν υπογραφεί μέχρι και την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να έχουμε την εικόνα σε σχολεία γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν την καθαριότητα. Ακόμα όμως και αυτές που προσλήφθηκαν είναι ίδιες σε αριθμό με τις περυσινές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκατοντάδες γονείς βρίσκονται σε απόγνωση με το αλαλούμ και το γαϊτανάκι ανευθυνότητας μεταξύ Δήμου και Κυβέρνησης για την Προσχολική Αγωγή. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρίσκονται μετέωροι για το τι θα κάνουν τα παιδιά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Απαιτούμε τώρα να βρεθεί λύση, κατάλληλοι χώροι που θα στεγάσουν τα προνήπια.

Οι γονείς συσπειρωμένοι στους Συλλόγους τους και την Ένωση Γονέων δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απαιτήσουν με όλες τις μορφές αγώνα αυτά που αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση