HomeHL-9Λαμπρινός: «Ο δήμος έφερε εις πέρας όσα ανέλαβε, θα είμαστε δίπλα στους γονείς ό,τι και να γίνει»

Λαμπρινός: «Ο δήμος έφερε εις πέρας όσα ανέλαβε, θα είμαστε δίπλα στους γονείς ό,τι και να γίνει»

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη τύπου μέσω διαδικτύου έδωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, με θέμα την δίχρονη,  προσχολική εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος τόνισε αρχικά ότι οι μάσκες που έχει προμηθευτεί η ΚΕΔΕ αναμένονται στο Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου και εν συνεχεία ο Δήμος θα τις διανείμει τόσο στους άλλους Δήμους του νομού Ηρακλείου, όσο και στα σχολεία της πόλης. Εφόσον δεν υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση εκ μέρους ΚΕΔΕ, οι μάσκες θα βρίσκονται κανονικά στα σχολεία το πρωί της Δευτέρας.

Επίσης ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι σχολικές καθαρίστριες έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στα σχολικά κτίρια ενώ και η Υπηρεσία Καθαριότητας πλένει και απολυμαίνει τους αύλειους χώρους των σχολείων.

Όσον αφορά στην δίχρονη προσχολική  εκπαίδευση, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Ηρακλείου ξεκίνησε την προετοιμασία από πέρυσι το καλοκαίρι και στο κομμάτι που τον αφορά, έχει έτοιμες δέκα αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες για να υποδεχθούν τα παιδιά: «Εμείς αυτό που αναλάβαμε το φέραμε εις πέρας. Βλέποντας όμως ότι η  ΚτΥπ καθυστερεί για την τοποθέτηση  των 22 αιθουσών που έχει αναλάβει, ενώ παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, δεν έχει έρθει ο εξοπλισμός για τις 10 Αίθουσες στα δημοτικά που έχει βρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ζητήσαμε από την Υπουργό Παιδείας, αφού πρώτα τις περιγράψαμε την υφιστάμενη κατάσταση, να εξετάσει το ενδεχόμενο της αναστολής του μέτρου για ένα χρόνο.

Επειδή θεωρούμε  την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση πολύ σημαντική, είναι κρίμα να ξεκινήσει με προχειρότητα.

Ως Δήμος Ηρακλείου κάναμε ό,τι μας αναλογούσε και μας λυπεί ιδιαίτερα η ταλαιπωρία των παιδιών και των γονιών τους. Θέλω να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους, είτε ανασταλεί το μέτρο, είτε όχι». Σε περίπτωση μάλιστα που τελικά ανασταλεί, θα ζητήσουμε voucher για τους γονείς των οποίων τα παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση