HomeHL-CultureΤιμητικός Χρυσός Λέων στην Αν Χούι

Τιμητικός Χρυσός Λέων στην Αν Χούι

Για τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας βράβευσε με Χρυσό Λέοντα την Αν Χούι, αναγνωρίζοντας τη συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη.

Η σκηνοθέτης από το Χονγκ Κονγκ έχει γυρίσει 30 ταινίες και είναι, επίσης, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός.

«Θα ήθελα να επαναστρέψω αυτή την τιμή στο Χονγκ Κονγκ, την πόλη που μεγάλωσα και έχω ζήσει όλη μου τη ζωή. Μου έχει προσφέρει εμπειρίες ζωής. Και ευκαιρίες να εργαστώ και να βρω την ολοκλήρωση. Ακόμα και οι δυσκολίες που πέρασα μου είναι πολύτιμες, όπως και όλοι αυτοί οι τρελοί υπέροχοι άνθρωποι», είπε.

Η τελευταία ταινία της, «Love After Love», προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού προγράμματος και ολοκληρώθηκε με μεγάλες δυσκολίες εν μέσω των ταραχών στο Χονγκ Κονγκ.

Στο διαγωνιστικό τμήμα, με το «Laila in Haifa» ο Ισραηλινός κινηματογραφιστής Έιμος Γκιτάι μεταφέρει τον θεατή στη γενέτειρά του και παρακολουθεί τη συνύπαρξη Αράβων και Εβραίων.

«Η Χάιφα είναι πράγματι μια μικτή πόλη, όπου οι σχέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι αρκετά λογικές. Κατά κάποιον τρόπο, η Χάιφα προσομοιώνει αυτήν την πιθανότητα, αυτό το μέλλον. Ίσως μια μέρα, που δεν είναι αγγελική, αφού πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί με τον κιτς αγγελικισμό, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εφικτές», σχολίασε.

Στο τμήμα «Ορίζοντες», ο γεννημένος στο Αμπιτζάν Φιλίπ Λακότ παρουσίασε το «La Nuit Des Rois».

Διαδραματίζεται στην Ακτή Ελεφαντοστού, σε μια φυλακή μες στο δάσος, όπου τους κανόνες τους φτιάχνουν οι έγκλειστοι.
naftemporiki.gr