HomeHL-GreeceΚΕΔΕ: «Αγώνας δρόμου» για να υπάρχουν μάσκες σε όλα τα σχολεία

ΚΕΔΕ: «Αγώνας δρόμου» για να υπάρχουν μάσκες σε όλα τα σχολεία

ΚΕΔΕ: 1000 άνθρωποι θα μοιράζουν μάσκες στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το άνοιγμα των σχολείων, στις 14 Σεπτεμβρίου, με τους ιθύνοντες να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου, να είναι όλα στη θέση τους για το «πρώτο κουδούνι» και μαθητές να έχουν προμηθευτεί μάσκες.

Σημείο-κλειδί της νέας σχολικής πραγματικότητας η μάσκα, η οποία θα είναι υποχρεωτική για τους δάσκαλους και τους μαθητές.

Οι μάσκες θα μοιραστούν στα κατά τόπους σχολεία από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες θα προμηθευτούν τις μάσκες από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που συντονίζει και τρέχει την όλη διαδικασία.

ΚΕΔΕ: 1000 άνθρωποι θα μοιράζουν μάσκες στα σχολεία
Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», o πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες.

Όπως ανέφερε το πρόβλημα στη διαδικασία, δεν είναι το ζήτημα της διανομής, αλλά της παραγωγής. «Το 90-95% των μασκών παράγεται στη χώρα. Οι ανάδοχοι είναι 20-21, αλλά δεν είναι τόσα τα εργοστάσια που ράβουν στη χώρα» σημείωσε, λέγοντας πως το αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα θα μοιράζουν μάσκες στα σχολεία.

Μάλιστα, όπως είπε, πρώτα έφθασαν οι μάσκες σε νησιά και ακριτικούς προορισμός, ενώ το Σαββατοκύριακο, θα μοιραστούν οι μάσκες στα αστικά κέντρα. «Θα τα καταφέρουμε, θα προλάβουμε, ώστε κάθε παιδί να έχει μια μάσκα την Δευτέρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση