HomeHL-9Ηράκλειο: Στον «αέρα» η προσχολική αγωγή και εκατοντάδες παιδιά

Ηράκλειο: Στον «αέρα» η προσχολική αγωγή και εκατοντάδες παιδιά

Αγωνία για πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις ζωές τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αγωνία για εκατοντάδες οικογένειες στο Ηράκλειο που βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» μιας και δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις ζωές τους, αφού δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά τους από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση, σε σχέση με το αίτημα που κατέθεσε ο δήμος Ηρακλείου, μέσω επιστολής, που απέστειλε ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, στο Υπουργείο Παιδείας, για την αναβολή εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου, δεδομένων των μεγάλων προβλημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με την υλοποίησή του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την έλλειψη αιθουσών, έχοντας προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που καταλογίζουν ευθύνες για λάθος χειρισμούς και απουσία σχεδιασμού, με τους αρμόδιους φορείς, να ψάχνουν, έστω και για μία προσωρινή λύση, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, για να μην ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των Ηρακλειωτών.

Ο Δήμος από την πλευρά του, έχει τις αίθουσες για τις οποίες ήταν υπεύθυνος και οι οποίες ανέρχονται σε δέκα, παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα, όπως είναι λογικό, δε λύνεται, ούτε με αυτό τον τρόπο, για τα συνολικά 500 παιδιά που μένουν εκτός.

Εξασφάλισε μάλιστα επιπλέον, άλλες 11 αίθουσες, οι οποίες όμως επίσης δεν είναι αρκετές για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι από το σχολικό έτος 2018-2019, άρχισε σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας  4 ετών (Κοινή Υπουργική Απόφαση 66981/Δ1/27-4-2018).

Σε  βάθος τριετίας, δηλαδή μέχρι και τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2020, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική για το σύνολο των  δήμων της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο της 10χρονης υποχρεωτικής ενιαίας εκπαίδευσης. Με αυτή την απόφαση η υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα επεκτάθηκε στα 11 χρόνια, από την ηλικία των 4 έως την ηλικία των 15 ετών.

Αν και από τον Οκτώβριο του 2019 υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ο σχεδιασμός του Δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει 32 αίθουσες για την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο, έχει καθυστερήσει η έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας.

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού

Σήμερα στις 12:00, εν τω μεταξύ, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στο θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Αγγελάκη.

 

Υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης της συνέντευξης στο Κανάλι του Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηρακλείου:

https://www.youtube.com/watch?v=0ZPYYyV5rjM

Διαφήμιση
Διαφήμιση