HomeHL-9Πέτσας για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους: Δεν είναι στο τραπέζι τέτοιο σενάριο

Πέτσας για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους: Δεν είναι στο τραπέζι τέτοιο σενάριο

Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συζητείται να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, μετά και το αρνητικό ρεκόρ των 372 κρουσμάτων την Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικό φαινόμενο χαρακτήρισε την πανδημία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά και το αρνητικό ρεκόρ των 372 κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν χθες Πέμπτη. Όπως μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις ημέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα, είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση της κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά.

Ενόψει και της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους λοιμωξιολόγους, όπου ενδέχεται να ληφθούν νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ενδέχεται να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

«Το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πώς ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας καθώς ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας και των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

Σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ για το προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3.000 και φέτος είναι πάνω από 9.000 άτομα προσωπικό καθαριότητας».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση