HomePost ItΝίκος Ηγουμενίδης: Στις στάχτες της Μόριας έγιναν αποκαΐδια όλες οι πολιτικές επιλογές των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας

Νίκος Ηγουμενίδης: Στις στάχτες της Μόριας έγιναν αποκαΐδια όλες οι πολιτικές επιλογές των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας

Τι ανέφερε με αφορμή τα επεισόδια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στις στάχτες της Μόριας έγιναν αποκαΐδια όλες οι πολιτικές επιλογές των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία με τις παλινωδίες και τις ανεπάρκειές της κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έκανε πολιτική με το «ξύλο» στα νησιά, εργαλειοποίησε επικοινωνιακά το προσφυγικό, για να καταλήξει να επανασυστήσει τελικά το ίδιο Υπουργείο. Αντί να σκύψει στο πρόβλημα, αλληθώρισε στο ακροδεξιό ακροατήριο της με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Γεωργιάδη να δηλώνει πριν από ένα χρόνο ότι «το ζήτημα δεν είναι πια προσφυγικό, είναι λαθρομεταναστευτικό». Όλη αυτή η πολιτική «κάηκε» στη Μόρια.

Αντί η Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης των προσφυγικών δομών με τις ενδεδειγμένες συνθήκες υγειονομικής προστασίας, επεδίωξε να στοιβάξει σε μια «αποθήκη» ανθρώπινες ψυχές και να θολώσει τα νερά με μια υποτυπώδη δειγματοληψία ολίγων κρουσμάτων. Στη Μόρια «κάηκε» το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Στη Μόρια «ξεμπροστιάστηκε» όμως για μια ακόμη φορά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι, κυρία Μέρκελ. Κρατήστε τα χρήματα σας. Σε τέτοιες στιγμές η «συμπαράσταση» για τη μεταφορά των ανήλικων προσφύγων προσβάλλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους. Τέτοια Ευρώπη δεν τη χρειαζόμαστε. Θέλουμε και παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη.

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού θέματος, απαιτεί σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια, σεβασμό στην εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η καταστροφή στη Μόρια είναι βεβαίως ανείπωτη. Όμως δεν θα έπρεπε μια σύγχρονη δημοκρατία που σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου να ανέχεται τέτοια «κατασκευάσματα». Υπό αυτή την έννοια και μόνο, το ότι κάηκε το «κολαστήριο» της Μόριας, προσωπικά δεν με στενοχωρεί καθόλου. Σημασία έχουν οι άνθρωποι και η αξιοπρέπεια μιας χώρας που δεν μπορεί άλλο να τσαλακώνεται».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση