HomeHL-9Έκανε βουτιά από τα απότομα βράχια αλλά δεν μπορούσε να επιστρέψει λόγω…θαλασσοταραχής

Έκανε βουτιά από τα απότομα βράχια αλλά δεν μπορούσε να επιστρέψει λόγω…θαλασσοταραχής

Λαχτάρησε 35χρονη Ολλανδή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκανε βουτιά από τα απότομα βράχια, αλλά δεν μπορούσε λόγω της θαλασσοταραχής να κολυμπήσει για την επιστροφή. Ο λόγος για μία 35χρονη Ολλανδή που εγκλωβίστηκε στην «κρυφή» παραλία, που βρίσκεται δίπλα από την παραλία «Σπηλιές» στο Λατζιμά το μεσημέρι της Πέμπτης, το Ρέθυμνο.

Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι ο ιδιοκτήτης της καντίνας στην παραλία Σπηλιές, σύμφωνα με το goodnet.gr, ενημέρωσε το λιμενικό ότι ο σύζυγος μίας 35χρονης πήγε και του είπε ότι η 35χρονη δεν μπορούσε να φύγει από τη διπλανή παραλία, η πρόσβαση στην οποία είναι μόνο θαλάσσια, αφού από στεριάς οι κάθετοι βράχοι δεν το επιτρέπουν.

https://www.youtube.com/watch?v=mgUm-HC4aGI&feature=emb_logo

Φαίνεται ότι οι δύο τουρίστες είχαν ανέβει στα βράχια και από ψηλά έκαναν βουτιά προς τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Οι άνεμοι, όμως, ήταν ισχυροί με αποτέλεσμα να υπάρχει θαλασσοταραχή και η κοπέλα να μην μπορεί να φύγει από την παραλία κολυμπώντας, κάτι που προφανώς έκανε ο σύζυγός της, ο οποίος έφτασε στις Σπηλιές και ενημέρωσε τον καντινιέρη.

Έτσι, ένα περιπολικό της Λιμενικής Αρχής πήγε στο σημείο και είδε από ψηλά την κοπέλα, η οποία ήταν καλά στην υγεία της και δεν κινδύνευε. Τελικά, το πλωτό σκάφος του λιμενικού απέπλευσε για την περιοχή, η οποία ωστόσο είναι βραχώδης και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μαζί με τους λιμενικούς στο σημείο είχε πάει εθελοντικά και ο κ. Γιάννης Αγριμάκης, ιδιοκτήτης της σχολής ναυαγοσωστών και πλωτών μέσων, ο οποίος έπεσε στο νερό και με σωσίβιο κατάφερε να μεταφέρει την κοπέλα κοντά στο σκάφος και τελικά όλοι να αποχωρήσουν.

Η 35χρονη δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή, όμως έζησε μία μικρή περιπέτεια που θα τη θυμάται για χρόνια. Φρόντισε πάντως να επισκεφθεί το λιμεναρχείο και να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους που την βοήθησαν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση