HomeΚΡΗΤΗΣτην Ένωση Λιμένων Ελλάδος εντάσσεται το ρεθυμνιώτικο λιμάνι

Στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος εντάσσεται το ρεθυμνιώτικο λιμάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος πρόκειται να ενταχθεί πλέον και το λιμάνι του Ρεθύμνου, γεγονός που αποτιμάται ως ιδιαίτερα θετικό από το Λιμενικό Ταμείο και τον πρόεδρο του, Μίνωα Αλεφαντινό.

Ο ίδιος στην αρχή της εβδομάδας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΕΛΙΜΕ και πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη, με τον οποίο είχαν μακρά συνεργασία σχετικά με τις δυνατότητες που έχει το λιμάνι του Ρεθύμνου και την προοπτική της υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο κ. Αλεφαντινός, στη συνεργασία που είχε με τον κ. Ανωμερίτη προέκυψαν θετικές ειδήσεις από το γεγονός ότι το λιμάνι του Ρεθύμνου φαίνεται να έχει ιδιαίτερα καλή φήμη. Και αυτό γιατί θεωρείται ότι ο συνδυασμός της μεσαιωνικής πόλης και της ύπαρξης του κάστρου με την παρουσία ενός σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου, όπως η Αρχαία Ελεύθερνα, αλλά και τη χιλιομετρική απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού (που είναι στα πλαίσια που τίθενται για τις ημερήσιες εκδρομές των επιβατών κρουαζιέρας) είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την ουσιαστική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νομό Ρεθύμνου.

Επιπλέον, θετικό είναι το γεγονός ότι το λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, άρα ένα «βήμα» από την παλιά πόλη, εξαίρετα αρχαιολογικά μνημεία και την εμπορική αγορά.

Το επόμενο διάστημα, στελέχη του ΟΛΠ θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο, με στόχο τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο ο κ. Ανωμερίτης δεσμεύτηκε να προωθήσει στη συνάντηση που θα γίνει με τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αλεφαντινό ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ τόνισε πως στόχος της ένωσης είναι να προταθούν δύο νέα λιμάνια για κρουαζιέρες στη συνάντηση: το ένα είναι το λιμάνι του Ρεθύμνου και το δεύτερο το λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο κ. Αλεφαντινός, σημειώνοντας πως «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πλέον μπαίνουμε δυναμικά στον χάρτη».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΙΜΕ

Αντικείμενό της είναι η αντιμετώπιση και προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τους λιμένες μέσα στο πλαίσιο της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς νομοθεσίας. Σκοπός της είναι η δημιουργία θέσεων για την ανάπτυξη όλων των Οργανισμών Λιμένων Ελλάδας, της λιμενικής βιομηχανίας και των μεταφορών.

Στόχος της είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των μελών της με σκοπό την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής, τη συμμέτοχη των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία εύρωστων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων παροχής λιμενικών υπηρεσιών.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Στο μεταξύ, ο κ. Αλεφαντινός είχε συνάντηση και στο αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Αυγουστίνου με θέμα την εξέλιξη της προμελέτης για την προβλήτα της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με την ενημέρωση, σύντομα θα ολοκληρωθούν τα προσχέδια και θα τεθούν σε συζήτηση με το Λιμενικό Ταμείο και την αρχαιολογική υπηρεσία.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να κατατεθεί στο Λιμενικό Ταμείο και η μελέτη για τα στατικά προβλήματα του ενετικού λιμανιού και την αντιμετώπισή τους από το αρχιτεκτονικό γραφείο. Η μελέτη είναι αποτέλεσμα των μετρήσεων που έγιναν από γεωτρήσεις και την εδαφοτεχνική μελέτη. Θα κατατεθεί στην αρχαιολογική υπηρεσία για την περαιτέρω έγκριση της.
goodnet.gr, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση