HomeHL-WorldΗ Μέρκελ ανακοίνωσε γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανήλικων μεταναστών από τη Μόρια

Η Μέρκελ ανακοίνωσε γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή ανήλικων μεταναστών από τη Μόρια

«Ελπίζω να συμμετάσχουν και άλλες χώρες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας γαλλογερμανικής πρωτοβουλίας για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανήλικων μεταναστών που ζούσαν στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες-μέλη» της ΕΕ, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, για να την ενημερώσει για την κατάσταση στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να της ζητεί να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα τελευταία γεγονότα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση