HomeHL-GreeceΑγκυρα: Τι συζήτησαν οι τεχνικές αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Αγκυρα: Τι συζήτησαν οι τεχνικές αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση τεχνικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας, η τεχνική συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας, στη έδρα του ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Αμυνας σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδουν νέες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι: «Τα μονομερή βήματα παραβιάζουν τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ. Οι προτάσεις της ΤΔΒΚ απορρίφθηκαν από την ελληνική πλευρά».

Όσον αφορά την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι: «Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για διάλογο».

«Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές αξιώσεις σε αυτό το σημείο. Χρησιμοποιεί ακόμη και ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό το νησί απέχει 2 χιλιόμετρα από τις ακτές μας. 550-600 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα», πρόσθεσε σε άλλο σημείο, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση