HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός-Αυστρία: Αυστηρότερα μέτρα προτείνει η ειδική επιτροπή

Κορωνοϊός-Αυστρία: Αυστηρότερα μέτρα προτείνει η ειδική επιτροπή

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Βιέννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόταση για αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού φέρεται να αναμένει από την Επιτροπή Αξιολόγησης ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ενώ ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Ανσομπερ, δεν θέλησε να σχολιάσει νωρίς το απόγευμα την έντονη αύξηση -650 το τελευταίο εικοσιτετράωρο- των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία, παραπέμποντας στο αναμενόμενο για απόψε πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να αναμένει από την επιτροπή μία πρόταση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, και να μην υπάρχει «εξωραϊσμός» των αριθμών, όπως αναφερόταν το μεσημέρι από το περιβάλλον του.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας είχε εκτιμήσει ότι δεν αναμένει επί του παρόντος «πορτοκαλί» χρώμα για τη Βιέννη, στο αποκαλούμενο «Σύστημα φωτεινού σηματοδότη», που σε εβδομαδιαία βάση καταγράφει την εξέλιξη της επιδημίας και αξιολογεί τον κίνδυνο κατά περιοχή με χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) και πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο το μεσημέρι για δεύτερη στη σειρά φορά.

Αυστηρότερα μέτρα κορωνοϊού αναμένονται στη Βιέννη

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό που θα αποφασίσει απόψε η Επιτροπή είναι σαν μία «γνώμη εμπειρογνωμόνων», με τις συστάσεις της να συζητούνται στη συνέχεια εντός της κυβέρνησης, η οποία και παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις που δημοσιοποιούνται κατόπιν σε συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος και τοπικός υπουργός Υγείας του δήμου και ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Πέτερ Χάκερ, ζήτησε σήμερα την επαναφορά αυστηρότερων μέτρων για τον κορωνοϊό, ανακοινώνοντας ότι θα συζητήσει την κατάσταση με την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

387 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βιέννη

Από χθες έως σήμερα, σύμφωνα με την Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσης της Βιέννης, υπήρξαν στην αυστριακή πρωτεύουσα 387 νέες μολύνσεις κορωνοϊού, γεγονός «ανησυχητικό», σύμφωνα με τη γνωστή ιολόγο Ελίζαμπετ Πούχαμερ-Στεκλ.

Συνολικά, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Αυστρία ανέρχεται σήμερα σε 4.456, 205 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 39 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εως σήμερα έχουν καταγραφεί 31.142 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τους 729 έχουν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί 1.303.030 διαγνωστικά τεστ.

Σε σχέση με την έντονη συζήτηση των τελευταίων ημερών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τη συντόμευση του χρόνου καραντίνας, στην Αυστρία, η οποία τον Ιούλιο είχε προβεί σε μείωσή του από τις 14 σε 10 ημέρες, δεν φαίνεται να υπάρχουν τέτοια σχέδια, τη στιγμή που στη Γαλλία ο χρόνος καραντίνας μειώθηκε στις επτά ημέρες. Η Ιταλία συζητά επίσης τη μείωση κατά το ήμισυ, ενώ στη Γερμανία ο εμπειρογνώμονας Κρίστιαν Ντρόστεν υποστηρίζει ακόμη και μια μείωση του στις πέντε ημέρες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση