HomeHL-9Το Σωματείο Ξενδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου για την επίθεση σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου

Το Σωματείο Ξενδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου για την επίθεση σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου

Του είχαν στήσει… δολοφονική ενέδρα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tην άγρια επίθεση που δέχτηκε απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου από απεργοσπάστη συνάδελφο του καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη σε δρόμο του Ηρακλείου, όταν ένας απεργοσπάστης επιτέθηκε σε απεργό οδηγό τουριστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στέλιος Βοργιάς στον οδηγό είχαν στήσει… δολοφονική ενέδρα!

Ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι της επίθεσης ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές καθώς τις έχει απασχολήσει και στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ξενδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου :

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από απεργοσπάστη συνάδελφο του. Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων ¨ο Ερμής¨ συνεχίζει για 72η ημέρα απεργίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ευθύνη για την κατάσταση όπως εξελίσσεται έχουν οι Εργοδότες και η Κυβέρνηση που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα .

Το Σωματείο μας είναι αλληλέγγυο στη συνέχιση του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι οδηγοί . Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν αντιθέτως μας δυναμώνουν για την συνέχιση των αγώνων και των διεκδικήσεων μας.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση».

epithesh-odhgos-1

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Αλικαρνασσό στο τοιχίο της ΣΕΑΠ. Το θύμα κινούνταν με το ποδήλατό του όταν ξαφνικά ο θύτης του κλείνει τον δρόμο με το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε από το όχημα και με ένα λοστό κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Του κατάφερε αρκετά χτυπήματα και στη συνέχεια παράτησε τον λοστό κι έφυγε. Αξίζει να σημειωθεί πως ελήφθησαν οι απαραίτητες φωτογραφίες ενώ το συμβάν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία που διερευνά την υπόθεση.

Από τη πλευρά του ο Στέλιος Βοργιάς καταδικάζει την επίθεση λέγοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται.

«Ήταν ξεκάθαρα μία επίθεση ενός απεργοσπάστη σε έναν απεργό με σκοπό να του κάνει κακό. Αυτή η συμπεριφορά δεν δικαιολογείται γι’ αυτό κι έχει κατατεθεί μήνυση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μένος και πήγε να τον σκοτώσει. Ακόμα και λεκτική διένεξη να υπήρχε μεταξύ τους στο παρελθόν δεν δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά», σχολίασε σχετικά ο κ. Βοργιάς.

epithesh-odhgos-1-e1599654300592

Το Εργατικό Κέντρο για το περιστατικό 

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του καταδικάζει «το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται  και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φονική επίθεση με λοστό δέχτηκε σήμερα το πρωί απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από συνάδελφο του απεργοσπάστη.

Ο συνάδελφος τραυματίας, ενώ κινούταν με το ποδήλατο του  προς τον χώρο συγκέντρωσης των συναδέλφων απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπου εδώ και 71 ημέρες  συνεχούς  απεργίας  όπου δίνουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ξαφνικά όχημα  του ανέκοψε την πορεία του προς το σημείο συνάντησης και ο οδηγός του οχήματος άρχισε άνευ λόγου να βρίζει, αλλά εν συνεχεία κατέβηκε από το όχημα του και με έναν λοστό άρχισε να τον  χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα .

Πάνω στον πανικό του, ο απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατάφερε να του αποσπάσει  τον λοστό ώστε να σταματήσει να τον χτυπάει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται  και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ συναδ. Στ. Βοργίας μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων Κρήτης ‘’Ο ΕΡΜΗΣ΄’’ και τον τραυματία, βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ώστε να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του οδηγού.

Επιπλέον κάνουμε γνωστό ότι  τέτοια φαινόμενα δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε αλληλέγγυοι και προχωράμε μπροστά.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο  γρήγορη  ανάρρωση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση