HomeHL-9Νεφώσεις και βοριάδες στην Κρήτη

Νεφώσεις και βοριάδες στην Κρήτη

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη ενώ φαίνεται πως οι βοριάδες θα παραμείνουν στο νησί.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις έντασης από 6 έως 7 μποφόρ.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 32, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35 και τοπικά έως 37, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 33 και τοπικά έως 35 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 29.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Με αφορμή τους σημερινούς ισχυρούς βοριάδες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε οδηγίες για τους πολίτες.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση