HomeHL-WorldΝορβηγός ακροδεξιός βουλευτής πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης!

Νορβηγός ακροδεξιός βουλευτής πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης!

Για τη συμβολή του στην ειρηνευτική συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε ένας ακροδεξιός Νορβηγός βουλευτής να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης για την συμβολή του στην επίτευξη της «ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας» του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Η πρόταση, όπως είπε ο ακροδεξιός βουλευτής με τις αντιμεταναστευτικές απόψεις, Tybring-Gjedde, έγινε επειδή κατά τη γνώμη του ο Τραμπ πληροί τις τρεις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης: «το πρώτο είναι η φιλία μεταξύ των εθνών, και [ο Τραμπ] το κατάφερε μέσω διαπραγματεύσεων. Το δεύτερο είναι η μείωση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων – το έκανε μειώνοντας τον αριθμό των [Αμερικανών] στρατιωτών στη Μέση Aνατολή και το τρίτο κριτήριο είναι η προώθηση συνεδρίων για την ειρήνη».

Ο Νορβηγός βουλευτής, που είχε κάποτε συγκρίνει την ισλαμική χιτζάμ με την αμφίεση των στελεχών της Κου Κλουξ Κλαν και των Ναζί, είπε ότι ο Τραμπ κατέβαλε «τεράστιες προσπάθειες» για την επίτευξη της ειρήνης. Ως μέλος της νορβηγικής Βουλής ο Tybring-Gjedde είχε προτείνει το 2006 για το Νόμπελ Ειρήνης και τον κινηματογραφιστή και επικριτή του Ισλάμ, Αϊγιάν Χιρσί Αλί. Ο βουλευτής είπε στο Fox News ότι «δεν είναι μεγάλος υποστηρικτής του Τραμπ», αλλά όπως υποστήριξε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ «έπαιξε ρόλο κλειδί στη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών, όπως στη συνοριακή κόντρα Ινδίας-Πακιστάν για το Κασμίρ και τη σύγκρουση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας». «Η επιτροπή απονομής του Νόμπελ πρέπει να κοιτάξει τα δεδομένο και να τον κρίνει βάσει αυτών, όχι βάσει του τρόπου που συμπεριφέρεται μερικές φορές. Άλλοι που έχουν τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης τα τελευταία χρόνια έκαναν πολύ λιγότερα από τον Τραμπ», υποστήριξε ο Tybring-Gjedde, που είναι και πρόεδρος της Νορβηγικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «δεν είχε κάνει τίποτε», για το βραβείο που του απονεμήθηκε το 2009.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση