HomePost ItΣε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης

Σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης

Για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα 2 μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου και της Κρήτης – το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο –  επισκέφθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αντικείμενο τα μέτρα και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στα πλαίσια των επισκέψεων πραγματοποίησε εκτεταμένες συναντήσεις με τους εργαζόμενους και με τις διοικήσεις των 2 νοσοκομείων στα πλαίσια των οποίων αναδείχθηκαν πλευρές που «παρά την σημερινή αρκετά καλή κατάσταση των 2 νοσοκομείων και την αξιέπαινη προσπάθεια όλου του προσωπικού πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν», όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες πτυχές της πανδημίας στα πλαίσια της ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας της Κρήτης.

Συναντήσεις σε ΠΑΓΝΗ

Κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα με τον Διοικητή Γιώργο Χαλκιαδάκη και τον Αναπληρωτή Διοικητή Στυλιανό Κτενιαδάκη συζητήθηκε επισταμένως ο σχεδιασμός και τα μέτρα που λαμβάνει το Νοσοκομείο ως νοσοκομείο αναφοράς για την προετοιμασία και αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.  Μεταξύ αυτών, η σημερινή κατάσταση και ο σχεδιασμός για τις ΜΕΘ, οι μονάδες αντιμετώπισης κορωνοϊού που προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν εντός του 2020, και η ετοιμότητα του Νοσοκομείου εφόσον προκύψει αύξηση των περιστατικών. Ειδικά σημειώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοιού σε κανέναν εργαζόμενο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν η ενίσχυση του Νοσοκομείου με εξειδικευμένο προσωπικό και με σταθερές εργασιακές σχέσεις προκειμένου να θωρακιστεί περαιτέρω το ΠΑΓΝΗ.

Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ τέθηκε η ένταξη του προσωπικού του τομέα Υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, η κατεύθυνση τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου και η ενίσχυση της Π.Φ.Υ. για την εξωνοσοκομειακή φροντίδα στα πλαίσια της πανδημίας ιδίως για τους χρονίως πάσχοντες.  Ειδικά τονίστηκε η ανάγκη να καθοριστούν με σαφήνεια οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν ασθενείς και προσωπικό όταν απαιτηθεί η λήψη δείγματος για κορωνοιό για ιατρικούς λόγους (π.χ. προ-εγχειρητικός έλεγχος). Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Γρηγόρης Κοκοβάκης, ο Αντιπρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσάκης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γεώργιος Φραντζέσκος και τα μέλη Άκης Ουτάτζης και Βασίλειος Κούδας.

Στο Βενιζέλειο

Κατά την ευρεία συνάντηση με τη Διοίκηση και τους επικεφαλής του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της κατ’ οίκον νοσηλείας που πραγματοποιείται από το Νοσοκομείο, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό και ο καθορισμός σύγχρονου οργανισμού του Νοσοκομείου σε βάθος 20ετίας που θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση στο Βενιζέλειο συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, η Διευθύντρια ΤΕΠ Νοσοκομείου Κωνσταντινιά Παππά, ο Διευθυντής Α΄Παθολογικής κλινικής και υπεύθυνος Covid Νικόλαος Παπανικολάου, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείο Μαρία Σπιθούρη, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Αικατερίνη Σφυριδάκη, ο Διευθυντής Γαστρεντερολογικής κλινικής Νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης και ο Διευθυντής Διοικητικού Νοσοκομείου Ιωάννης Καμπουράκης.

Στις συναντήσεις τέθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα που κοινοβουλευτικά είτε έχουν ήδη τεθεί και για τα οποία o βουλευτής Ηρακλείου θα επανέλθει από κοινού με συναδέλφους του από τον Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης δεσμεύτηκε να παρέμβει για 3 επιπλέον ζητήματα. Αυτά είναι:

Πρώτον, η υποβοήθηση σε περιστατικά που ο κατ΄οίκον περιορισμός είναι δύσκολος ή ακόμα και αδύνατος εξαιτίας διαφόρων αιτίων, χωρίς ωστόσο να απαιτείται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Δεύτερον, η προμήθεια αυτοκινήτων Ι.Χ. για την ενίσχυση της κατ΄οίκον νοσηλείας που πραγματοποιείται και από τα 2 Νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ. Για το ζήτημα αυτό ο Νίκος Ηγουμενίδης μίλησε ήδη με τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας της Περιφέρειας Κρήτης  κ. Βαμβακά, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη. Είναι γνωστή η πολύτιμη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας στην Κρήτη.

Τρίτον, η προμήθεια εξειδικευμένων  αναλυτών για διενέργεια test κορωνοϊου εντός του Νοσοκομείου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής αλλά και η ανταπόκριση των περιστατικών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά την υπεράνθρωπη προσπάθεια την οποία επιτελεί  το προσωπικό και των δύο Νοσοκομείων το οποίο καλείται να εργαστεί σε δυσμενείς συνθήκες και σε εξαντλητικά προγράμματα εργασίας. Ο ίδιος δεσμεύτηκε άμεσα για παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι «Η κοινωνία αντιλαμβάνεται σήμερα πιο καθαρά, ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν χρειάζονται «επικοινωνιακά χειροκροτήματα». Χρειάζονται άμεσες ενέργειες υπεράσπισης των δημόσιων δομών υγείας και πραγματική στήριξη. Η συγκυρία της πανδημίας ανέδειξε την ανεκτίμητη αξία της δημόσιας περίθαλψης και την ανάγκη να δρομολογηθεί χωρίς περαιτέρω χάσιμο χρόνου μια γενναία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές στο Ε.Σ.Υ. Η πολιτική επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης  που οδηγεί και επομένως ευνοεί σκοπίμως τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση