HomeHL-GreeceΚορωνοϊός: Προβληματισμός για τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία

Κορωνοϊός: Προβληματισμός για τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία

Τι ισχύει με τα κυλικεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές της χώρας αλλά και στο υπουργείο παιδείας από τους αρνητές της μάσκες στα σχολεία, ειδικότερα και μετά τις συγκεντρώσεις από γονείς που στρέφονται κατά των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε προ ημερών πρόεδρος

της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους», είπε ο κ. Κικίνης αναφορικά με επιστολές που φτάνουν σε εκπαιδευτικούς.

Εκτός τάξης οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του iefimerida.gr στην χθεσινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι κανένας μαθητής δεν θα τιμωρείται σε περίπτωση που δεν φορά μάσκα, ωστόσο όπως είπε δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος εντός της τάξης.

«Δεν θα μπει στην τάξη κανένα παιδί που δεν θα φοράει μάσκα», είχε τονίσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον Alpha.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία από 14 Σεπτεμβρίου και ανακοίνωσε πως θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες.

Αναφερόμενος στη μάσκα, ο υφυπουργός τόνισε πως αυτή θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός. Σχολικές εκδρομές, πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών δεν θα πραγματοποιούνται όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς λόγω της πανδημίας. Σημειώνεται ότι μάσκα θα φορούν μαθητές, εκπαιδευτικοί καθώς και το λοιπό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εξαιρούνται μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και μαθητές με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο αφού προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σχολεία: Τι ισχύει για τα κυλικεία

Για την λειτουργία των κυλικείων ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Το κυλικείο θα διαθέτει τρόφιμα και υγρά συσκευασμένα ή θα έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την διάθεσή τους σε ατομικές συσκευασίες και θα είναι προστατευμένες από κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή και εξυπηρέτηση τους από το κυλικείο για αυτό και απαιτείται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Δίπλα στο ταμείο θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό τζελ προκειμένου οι μαθητές να κάνουν χρήση του μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση