HomeHL-9Απολογούνται οι διακινητές μεταναστών στα Χανιά

Απολογούνται οι διακινητές μεταναστών στα Χανιά

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στους μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Χανίων αναμένεται να περάσουν και σήμερα οι τέσσερις διακινητές που εντοπίστηκαν σε σκάφος ανοιχτά της Παλαιόχωρας να μεταφέρουν 70 συνολικά μετανάστες.

Οι τέσσερις δράστες ήταν να απολογηθούν χθες ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για σήμερα.

Πρόκειται για δύο Τούρκους, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό τους οποίους υπέδειξαν οι ίδιες οι μετανάστες για διακινητές κατηγορώντας τους για κακομεταχείριση και βιαιοπραγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διακίνηση μεταναστών .

Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού

Χθες το βράδυ βγήκαν τα αποτελέσματα των 70 μεταναστών που φιλοξενούνται στο κλειστό κολυμβητήριο των Χανίων.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως όταν εντοπίστηκαν ήταν καλά στην υγεία τους αν και αρκετά ταλαιπωρημένοι. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές τους υπέβαλαν σε τεστ κορωνοϊού με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Βρέφη ανάμεσα στους μετανάστες

Οικογένειες με βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που περισυνέλλεξαν από σκάφος οι λιμενικές αρχές νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι μετανάστες είναι στο σύνολό τους 70 με τους 11 να είναι παιδιά, ανάμεσά τους και βρέφη λίγων μόνο μηνών. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως είναι Ιρακινοί και Κούρδοι ωστόσο είναι σε πλήρη εξέλιξη η ταυτοποίηση των στοιχείων τους από τις αστυνομικές αρχές.

Θα παραμείνουν στα Χανιά για 14 ημέρες

Για 14 ημέρες αναμένεται να φιλοξενούνται στα Χανιά και οι 70 μετανάστες που περισυλλέχθηκαν από τις λιμενικές αρχές.

«Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη μεταναστών στα όρια του δήμου μας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την προετοιμασία του χώρου όπου θα φιλοξενούνταν. Και οι 70 μένουν στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι με τη δημοτική αρχή να έχει την ευθύνη της φιλοξενίας. Τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα (κλινοσκεπάσματα, χώρο για ντουζ, τουαλέτες, σίτιση κτλ). Στο κλειστό κολυμβητήριο θα φιλοξενούνται για τις επόμενες 14 ημέρες όπως ορίζει και το πρωτόκολλο για τον covid-19. Έπειτα θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την μεταφορά τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παραμονή ενδεχόμενου κρούσματος κορωνοϊού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση