HomeHL-9Στο… πορτοκαλί όλη η Κρήτη: Κίνδυνος πυρκαγιάς – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία

Στο… πορτοκαλί όλη η Κρήτη: Κίνδυνος πυρκαγιάς – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία

Σε επιφυλακή οι αρχές – Οι οδηγίες της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλης της Κρήτης καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι καθώς και οι θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς Κελσίου είναι το κύριο χαρακτηριστικό που μπορεί να προκαλέσει μία καταστροφική φωτιά γι’ αυτό οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται στο… πορτοκαλί το οποίο και σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία – Οδηγίες από την Περιφέρεια

Με αφορμή την μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς η Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε οδηγίες για την προσοχή που πρέπει να έχουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επισκέπτες του νησιού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει απαγορεύεται η καύση και χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις ενώ προληπτικά απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων και παραμονής εκδρομέων μέχρι και τα μεσάνυχτα στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 η κατηγορία κινδύνου για το ΣΎΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00  έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σέβονται τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies200909

Διαφήμιση
Διαφήμιση