HomeHL-TOPΒρέφη ανάμεσα στους μετανάστες – Θα παραμείνουν 14 ημέρες στα Χανιά

Βρέφη ανάμεσα στους μετανάστες – Θα παραμείνουν 14 ημέρες στα Χανιά

Την Τετάρτη απολογούνται οι διακινητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οικογένειες με βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που περισυνέλλεξαν από σκάφος οι λιμενικές αρχές νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι μετανάστες είναι στο σύνολό τους 70 με τους 11 να είναι παιδιά, ανάμεσά τους και βρέφη λίγων μόνο μηνών. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει πως είναι Ιρακινοί και Κούρδοι ωστόσο είναι σε πλήρη εξέλιξη η ταυτοποίηση των στοιχείων τους από τις αστυνομικές αρχές.

Έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστών βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως με εξαίρεση εμφανή σημάδια κούρασης δεν είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας ωστόσο – βάση πρωτοκόλλου – έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Θα παραμείνουν στα Χανιά για 14 ημέρες

Για 14 ημέρες αναμένεται να φιλοξενούνται στα Χανιά και οι 70 μετανάστες που περισυλλέχθηκαν από τις λιμενικές αρχές.

«Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για την ύπαρξη μεταναστών στα όρια του δήμου μας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την προετοιμασία του χώρου όπου θα φιλοξενούνταν. Και οι 70 μένουν στο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι με τη δημοτική αρχή να έχει την ευθύνη της φιλοξενίας. Τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα (κλινοσκεπάσματα, χώρο για ντουζ, τουαλέτες, σίτιση κτλ). Στο κλειστό κολυμβητήριο θα φιλοξενούνται για τις επόμενες 14 ημέρες όπως ορίζει και το πρωτόκολλο για τον covid-19. Έπειτα θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την μεταφορά τους», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παραμονή ενδεχόμενου κρούσματος κορωνοϊού.

Απολογούνται οι διακινητές

Την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στον ανακριτή Χανίων οι τέσσερις διακινητές των μεταναστών προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο Τούρκοι, ο Σύρος και ο Ιρακινός ήταν να απολογηθούν σήμερα ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν 24ωρη προθεσμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διακίνηση μεταναστών .

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν καταγγελία σε βάρος και των τεσσάρων για την κακομεταχείριση και βιαιοπραγία εναντίον των μεταναστών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση