HomeΕΛΛΑΔΑΠλεξιγκλάς στα θρανία των σχολείων έβαλε ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Πλεξιγκλάς στα θρανία των σχολείων έβαλε ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Για την ασφάλεια των μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τοποθέτηση πλεξιγκλάς για την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών στα θρανία προχώρησε ο δήμος Ραφήνας – Πικερμίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος, με απόφαση του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς προχωρά στην τοποθέτηση διαχωριστικών προστασίας στα θρανία όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων σε Ραφήνα και Πικέρμι, «ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κυρίως των μικρών μαθητών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας συγκυρία».

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη δοκιμή εφαρμογής του διαχωριστικού  πλαισίου, για να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις.

Πρόκειται για διαχωριστικό με επιφάνεια πλέξιγκλας, η οποία και θα καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για να διασφαλίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των παιδιών.

Το υλικό είναι επενδυμένο και στις 4 πλευρές του  με ξύλο θαλάσσης , χωρίς γωνίες για λόγους περαιτέρω ασφάλειας και σταθερότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «η τοποθέτηση έχει προβλεφθεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «πληγωθούν» οι επιφάνειες των μαθητικών θρανίων, και φυσικά αφαιρείται μετά τη χρήση του χωρίς ζημίες».

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση