HomeHL-9Νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ: 25 για την Κρήτη- Ούτε μία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ: 25 για την Κρήτη- Ούτε μία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Tι αναφέρει η 'Ενωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

25 μόνιμοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολογίας, παιδιατρικής, ακτινολογίας, χειρουργικής, οφθαλμολογίας κ.α., διορίστηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο (01.10.2019 έως 03.09.2020) στα Κέντρα Υγείας ευθύνης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το ίδιο διάστημα, για την ενίσχυση στελέχωσης των Κέντρων Υγείας, έχουν προσληφθεί επίσης και 11 επικουρικοί γιατροί, ενώ άλλοι 2 θα προσληφθούν και θα αναλάβουν καθήκοντα τις επόμενες ημέρες (1 Γ.Ι. και 1 Παιδίατρος στο ΚΥ Ηρακλείου).

Παράλληλα, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εξασφάλισε την έγκριση 4 επιπλέον θέσεων επικουρικών γιατρών Γ.Ι. (Κ.Υ. Κισάμου, Περάματος, Ρεθύμνου, Τζερμιάδω, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν το προσεχές διάστημα.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, σεβόμενοι το σημαντικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στην πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας μεστόχο κοινό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την καλύτερη δυνατή υγειονομική κάλυψη των πολιτών, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ικανοποίησης των πάγιων και χρόνιων αναγκών στελέχωσης και των Κέντρων Υγείας στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση της Ενωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

«Προκαλεί την λογική μας η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού υγείας, για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας για επείγοντα μέτρα στήριξης, στις 186 νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, 25 για την Κρήτη, δεν υπάρχει ούτε μία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας έχει ήδη προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στα χρόνια της λειτουργίας της , στους ασθενείς εντός και εκτός Κρήτης και έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ακόμη περισσότερες σε μια κρίσιμη εποχή.

Η τραγική υποστελέχωση που έχει οδηγήσει σε παραλυτικές καταστάσεις βασικές λειτουργίες της δημόσιας υγείας στο Ρέθυμνο, πρέπει να ανασχεθεί τώρα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Να συσταθούν και να προκηρυχθούν νέες οργανικές θέσεις και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Να προκηρυχθούν κατεπειγόντως οι κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με προτεραιότητα στα υποστελεχωμένα τμήματα αιχμής.

Να θεσπιστεί επιτέλους δέσμη ειδικών κινήτρων για τις άγονες θέσεις».

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση