HomeHL-9Ο αποδεκατισμός της ΔΕΥΑΗ και οι 21 ενεργοί συνταξιούχοι

Ο αποδεκατισμός της ΔΕΥΑΗ και οι 21 ενεργοί συνταξιούχοι

Ο κ. Βουρεξάκης τονίζει ότι στο σχεδιασμό του είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και να θέσει την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ένα πόδι στη σύνταξη και με το άλλο πόδι στην υπηρεσία βρίσκονται είκοσι ένα συνολικά εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ , που αν και έχουν πάρει τη σύνταξη τους εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δημοτική επιχείρηση.

Ο δραματικός αποδεκατισμός της ΔΕΥΑΗ από προσωπικό και οι νομικές εμπλοκές που βάζουν φρένο στην πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων, έχει δημιουργήσει μια φοβερή παραδοξότητα, αφού είκοσι ένα άτομα που βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης, αναγκάζονται να δουλεύουν κανονικά στην υπηρεσία.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που δεκάδες νέοι άνθρωποι με εξαιρετικές σπουδές όρεξη και ανάγκη για δουλειά, βρίσκονται σε δραματικό αδιέξοδο για το επαγγελματικό τους μέλλον που τους στρέφει είτε στο εξωτερικό, είτε τους αναγκάζει να στρέψουν σε άλλη επαγγελματική κατεύθυνση για να μπορέσουν να ζήσουν.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Γιώργος Βουρεξάκης, σήμερα η ΔΕΥΑΗ έχει στο δυναμικό της συνολικά 136 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του γιγαντωμένου γεωγραφικά δήμου Ηρακλείου.

Από αυτούς, 21 άτομα είναι ήδη συνταξιούχοι αλλά εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη ΔΕΥΑΗ και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις εργασίας.

Αναγκαστικά οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να εργάζονται αφού χωρίς αυτούς η υπηρεσία θα είχε καταρρεύσει.

Ζητάμε μόνιμο προσωπικό, εγγράφως και δεν εγκρίνεται το αίτημα μας με αποτέλεσμα να εγκλωβιζόμαστε σε μια κατάσταση που συνεχώς θα επιδεινώνεται αφού συνεχώς μπαίνουν σε τροχιά συνταξιοδότησης νέα άτομα και δεν μπορούμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό.

Ο κ. Βουρεξάκης σημειώνει ότι οι θέσεις πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό, και όχι με συμβασιούχους αφού η υπηρεσία χρειάζεται στελέχη που θα κληθούν να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο ίδιος εξηγεί ότι τα 136 άτομα που απασχολεί σήμερα η δημοτική επιχείρηση όχι απλώς δεν επαρκούν αλλά υπάρχουν μεγάλα κενά λόγω της έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να δίδονται σε ιδιώτες μια σειρά από εργολαβίες έργων που θα μπορούσε να εκτελέσει η ίδια η ΔΕΥΑΗ εάν είχε το κατάλληλο προσωπικό.

Υπάρχουν κρίσιμοι τομείς προσωπικού που πρέπει να καλυφθούν στην ύδρευση στην αποχέτευση στο βιολογικό

καθαρισμό.

Ο κ. Βουρεξάκης τονίζει ότι είναι φοβερό άνθρωποι που έχουν φοβερή επιστημονική κατάρτηση να μην μπορούν να βρουν δουλειά την ίδια ώρα που και η ΔΕΥΑΗ έχει απόλυτη ανάγκη από «νέο αίμα» εργαζομένων που θα στηρίξει το έργο της.

Σύμφωνα μάλιστα με υπολογισμούς του ίδιου, τα χρήματα που διατίθενται για τη μισθοδοσία των είκοσι ένα ατόμων, που βρίσκονται σε καθεστώς σύνταξης αλλά εξακολουθούν να εργάζονται θα μπορούσαν να προσληφθούν 35-40 νέοι εργαζόμενοι βάση του νέου μισθολογίου.

Όμως αυτή τη στιγμή με τη δεδομένη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας, χωρίς τους συνταξιούχους η υπηρεσία θα καταρρεύσει αφού δεν θα έχει τα επιτελικά στελέχη που έχουν κομβικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της.

Ο κ. Βουρεξάκης τονίζει ότι στο σχεδιασμό του είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταβεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και να θέσει την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΗ, η οποία είναι απολύτως αναγκαίο και εξαιρετικά κρίσιμο να ενισχυθεί με νέο μόνιμο προσωπικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση