HomeHL-9Σε καραντίνα οι μετανάστες-Συνελήφθη ένας διακινητής

Σε καραντίνα οι μετανάστες-Συνελήφθη ένας διακινητής

Πραγματοποιούνται τεστ κορωνοϊού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αναζήτηση των διακινητών ανάμεσα στους 70 μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, έχουν επιδοθεί σήμερα άνδρες του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, κατάφεραν να αποκαλύψουν έναν διακινητή, ενώ οι έρευνες θα να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, με ανακρίσεις υπόπτων, στον χώρο του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν συνολικά 70, Ιρακινοί και Κούρδοι, εκ των οποίων 50 άνδρες, 10 γυναίκες, 4 αγόρια και 6 κορίτσια. Το μεσημέρι της Δευτέρας άπαντες θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό.  Η πρώτη εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους, δεν ανέδειξε κανέναν με σοβαρό πρόβλημα υγείας, άπαντες όμως ήταν σε κατάσταση εξάντλησης. Τέθηκαν όλοι σε καραντίνα και αυτή αναμένεται να παραμείνει τις επόμενες ημέρες, άσχετα από τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού. Επίσης, δύο παιδιά αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις από παιδίατρο.

Τη σίτιση των μεταναστών έχει επωμιστεί ο Δήμος Χανίων, με γεύματα πέντε φορές την ημέρα και άφθονα νερά, ενώ ταυτόχρονα, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τοποθετήθηκαν τουαλέτες και δόθηκαν μάσκες στους μετανάστες. Η κα Ζερβουδάκη τόνισε επίσης ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι υγειονομικοί κανόνες.

Το Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου καθαρίστηκε πριν την άφιξη των μεταναστών, ενώ εργασίες για να μετατραπεί σε χώρο κατάλληλο για τη φιλοξενία ανθρώπων, είχαν ξεκινήσει από το περσινό φθινόπωρο. Οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν εκτός του κτιρίου, αλλά δεν επιτρέπεται να έλθουν σε επαφή με οποιονδήποτε εκτός των εργαζόμενων στις υπηρεσίες που επιτηρούν τον χώρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση