HomePost ItO Σωκράτης Βαρδάκης για τα νέα μέτρα στα εργασιακά

O Σωκράτης Βαρδάκης για τα νέα μέτρα στα εργασιακά

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί πάντα με γνώμονα “το συμφέρον των εργαζομένων”»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί πάντα με γνώμονα “το συμφέρον των εργαζομένων”», τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης για τα νέα μέτρα στα εργασιακά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά το σχέδιο Βρούτση για απλήρωτες υπερωρίες,, η κυβέρνηση, στο στόχαστρο του κυβερνητικού επιτελείου μπαίνει το δώρο Χριστουγέννων!

Απίστευτα πράγματα μηχανεύονται για να μειώσουν το εισόδημα των εργαζομένων στο ελάχιστο.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνει το δώρο των εργαζόμενων που τέθηκαν ή παραμένουν σε αναγκαστική αναστολή, στον ιδιωτικό τομέα.

Το ύψος του δώρου που θα πάρουν θα υπολογιστεί όχι με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, αλλά για το διάστημα της αναστολής, βάσει της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, το ύψος της οποίας είναι 534 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έως τώρα, ο εργοδότης θα επιβαρυνθεί με το ποσοστό που του αναλογεί για όσο καιρό οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και το υπόλοιπο θα το καταβάλει το κράτος, αλλά κουτσουρεμένο.

Με ανάλογο τρόπο θα γίνει και ο υπολογισμός του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία.

Η άρνηση του ίδιου του Πρωθυπουργού παράτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βρίσκει τον κλάδο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην  εβδομηκοστή ημέρα  απεργιακής  κινητοποίησης.

Όχι μόνο άφησαν χωρίς ουσιαστικά και έγκαιρα μέτρα στήριξης τον κόσμο της εργασίας, έχουν το θράσος να εξακολουθούν την ίδια τακτική εξαθλίωσης των μισθωτών.

Και δεν σταματούν εκεί!

Με οργανωμένο σχέδιο επαναφέρουν εργασιακή ζούγκλα με άθλιες νομοθετικές παρεμβάσεις:

  • Νομιμοποιούν την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία.
  • Μετά την ακύρωση της αύξησης του κατώτατου μισθού το 2020, παραπέμπουν στις καλένδες οποιαδήποτε αύξηση το 2021
  • Παρατείνουν το καθεστώς αναστολής συμβάσεων, δηλαδή της επιδότησης ανεργίας.
  • Επεκτείνουν τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης με μονομερή απόφαση εργοδοτών, καταργώντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο
  • Επιμένουν στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝ – εργασία, δηλαδή στη μείωση μισθών και μετατροπή της πλήρους σε μερική και εκ περιτροπής εργασία.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση ως αφορμή για να προωθήσουν τις πάγιες απόψεις και ιδεοληψίες τους κατά των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας.

Άλλωστε αυτό έγινε φανερό σε όλους μας από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και ψηφίστηκαν οι πρώτοι αντεργατικοί  νόμοι της κυβέρνησης, οι οποίοι διέλυσαν και ακύρωσαν όσα κατοχύρωσε για τον κόσμο της εργασίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση