HomeHL-9Λαϊκή αγορά: Σε… απόγνωση οι παραγωγοί – Έχουν υποστεί ζημιά έως και 70%

Λαϊκή αγορά: Σε… απόγνωση οι παραγωγοί – Έχουν υποστεί ζημιά έως και 70%

Παντελής Παπαδάκης: «Καλλιεργούμε και δεν ξέρουμε αν θα πουλήσουμε»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε… απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών του Ηρακλείου μετά και τα τελευταία έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νομό για τον κορωνοϊό.

Αυτή τη στιγμή οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των πωλητών γεγονός που δημιουργεί αρκετά προβλήματα τόσο στους παραγωγούς όσο και στους εμπόρους.

«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με το 50% των πωλητών. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, με τα νέα μέτρα, ο παραγωγός δεν πηγαίνει κάθε μέρα στη λαϊκή. Υπάρχουν παραγωγοί που κάνουν μία με δύο λαϊκές την βδομάδα», επισημαίνει μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών, Παντελής Παπαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηράκλειο έχει συνολικά 8 λαϊκές αγορές ενώ οι παραγωγοί είναι 500 άτομα.

«Για να καταλάβετε την κατάσταση στη μεγάλη λαϊκή των Πατελών του Σαββάτου κάθε φορά πήγαιναν 220 παραγωγοί. Το περασμένο Σάββατο πήγαν 110. Αντίθετα, στην λαϊκή της Παρασκευής που πηγαίνουν 100 παραγωγοί, την περασμένη Παρασκευή πήγαν μόλις 50», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως γίνονται προσπάθειες για να μοιραστούν οι λαϊκές.

«Προσπαθούμε με τους επόπτες του δήμου που συνεργαζόμαστε να χωρίσουμε τα μέλη μας και να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουν τον ίδιο αριθμό λαϊκής για να μοιραστεί το βάρος και η ζημιά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπαδάκης.

Ζημιά έως και 70% στους παραγωγούς

Το καλοκαίρι είναι δύσκολο ωστόσο το φθινόπωρο προμηνύεται ακόμα δυσκολότερο.

«Φέτος έχουμε πάθει μία ζημιά της τάξης του 70% και δεν βλέπουμε και φως στο τούνελ. Εμείς οι παραγωγοί καλλιεργούμε και δεν ξέρουμε αν θα πουλήσουμε. Έχουμε σπείρει χειμωνικές πατάτες και δεν ξέρουμε αν θα πωληθούν, το ίδιο και με τις τομάτες και άλλα είδη. Κι αυτά που κόβουμε τώρα δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε. Υπολειτουργούμε και αρκετά προϊόντα μένουν στα αζήτητα», τόνισε ο κ. Παπαδάκης ενώ παράλληλα επεσήμανε πως παρ’ όλα αυτά η ύπαρξη λαϊκής αγοράς είναι πολύ σημαντική.

«Το μόνο καλό είναι ότι ο κόσμος προτιμά τη λαϊκή. Λαμβάνει πλέον τα μέτρα προστασίας. Πρέπει να ξέρετε ότι η λαϊκή είναι αυτή που διαμορφώνει τις τιμές της αγοράς», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση