HomePost ItΠαρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη στην Επιτροπή Περιφερειών

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη στην Επιτροπή Περιφερειών

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να μην είναι απλά συζητήσεις, αλλά να καταλήγουν σε αποφάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη στην Επιτροπή Περιφερειών: Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής να μην είναι απλά συζητήσεις, αλλά να καταλήγουν σε αποφάσεις

Παρέμβαση για το χαρακτήρα των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιφερειών πραγματοποίησε ως μέλος της Επιτροπής ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο, όπως τόνισε ο ίδιος, «οι συνεδριάσεις να μην είναι απλά συζητήσεις, αλλά να έχουν ένα χαρακτήρα δέσμευσης για την κεντρική εξουσία. Για το τι κάνει».

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών (3.9.2020), με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση σχετικά με τη σύνταξη της Έκθεσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και ορισμός εισηγητών» ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε το λόγο και τόνισε ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής για όλα τα θέματα των Περιφερειών πρέπει να μην παραμείνουν σε θεωρητικό επίπεδο συζήτησης αλλά να δεσμεύουν και τους αρμόδιους και κάπου να καταλήγουν: «Πέρα από την -επιτρέψτε μου την έκφραση, δεν είναι η σωστή- δημοσιογραφική κάλυψη των συνεδριάσεων μας, νομίζω ότι αξίζει να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα».

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζέττα Μακρή, ο ίδιος πρότεινε μάλιστα «να μεταφερθεί αυτός ο προβληματισμός προς τη Διάσκεψη των Προέδρων, προς την Κυβέρνηση, ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής δεν είναι απλά συζητήσεις, ότι η Επιτροπή μπορεί να καταλήγει σε αποφάσεις. Έτσι κι αλλιώς, Υπουργοί εισηγούνται, γραμματείς Υπουργείων εισηγούνται, οι αρμόδιοι στο κάθε τομέα εισηγούνται. Μπορεί η Επιτροπή να καταλήγει σε αποφάσεις, οι οποίες σε ένα βαθμό, δεν μπορώ να απαντήσω ούτε είμαι σε θέση να απαντήσω, αλλά να έχουν ένα χαρακτήρα δέσμευσης για την κεντρική εξουσία.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Επιτροπής εξηγώντας το χαρακτήρα των εισηγήσεων και των συνεδριάσεων, μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε στην πρόταση του κ. Ηγουμενίδη ώστε ο προβληματισμός αυτός να φθάσει αρχικά στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Όπως είπε, «αν και δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλουμε, βεβαίως και θα ενημερωθεί και η Διάσκεψη των Προέδρων, αυτό δεν είναι κάτι που ξεφεύγει από τις δικές μας αρμοδιότητες».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση