HomeHL-9Προσοχή: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Προσοχή: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

Στο… πορτοκαλί όλο το νησί – Σε επιφυλακή οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλης της Κρήτης καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι ισχυροί άνεμοι είναι το κύριο χαρακτηριστικό που μπορεί να προκαλέσει μία καταστροφική φωτιά γι’ αυτό οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κρήτη βρίσκεται στο… πορτοκαλί το οποίο και σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

xarths-5-9

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές του Ρεθύμνου

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς με απόφαση της Αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών και επισκεπτών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, (από 06.00 της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06.00 της επόμενης ημέρας) στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:

Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά , Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης

Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας ,αλλά και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας»

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση