HomeΚΡΗΤΗΔύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Δύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από φωτιά σε φωτιά τρέχαν σήμερα οι Πυροσβέστες στην Κρήτη καθώς μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν πολλά πύρινα μέτωπα με το νησί να θυμίζει κόλαση.

Ήδη από χθες φωτιά είχε εκδηλωθεί στο Χανδρά Σητείας όπου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εθελοντών και ομάδες πεζοπόρων, ενώ σήμερα κλήθηκε και ο Στρατός (δείτε εδώ).

Αυτή την ώρα στη μάχη με τις φλόγες αλλά και κόντρα στους ισχυρούς ανέμους που πνεουν στην περιοχή έχουν ριχτεί 23 οχήματα, 55 άνδρες, ένα πεζοπόρο όχημα 32 ατόμων, 6 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη μεγάλες χορτολιβαδικές εκτάσεις, αμπέλια και ελαιώνες.

Μεγάλη φωτιά στη Μεσαρά

Ανοιχτό όμως αυτήν την ώρα παραμένει και το μέτωπο που φαίνεται ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη περιοχή Κισσών της Μεσαρά. Συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα, 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 άντρες, ένα πεζοπόρο όχημα 9 ατόμων και τρία οχήματα ΟΤΑ “παλεύουν” με τις φλόγες προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο όσο  πιο γρήγορα μπορούν.

Να σημειώσουμε ότι οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, 8 Μποφόρ, κάνει το έργο της Πυροσβεστικής αρκετά δύσκολο.

6 φωτιές έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφερε το Πυροσβεστικό Σώμα να θέσει ακόμα 6 Πυρκαγιές και συγκεκριμένα την φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κεραμειών στα Χανιά λίγο πριν τις 9 το πρωί (δείτε εδώ).

Και αυτήν στο Στόμιο της Ιεράπετρας, όπως και στο Δράσι – κοντά στα Λακώνια – στο Φαρί, νότια του Ζαρού, στον Άγιο Μύρωνα αλλά και πίσω από την  Ένωση Πεζών εκδηλώθηκε πυρκαγιά με τους άνδρες της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να την θέτουν σε χρόνο – ρεκόρ σε μερικό έλεγχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση