HomeHL-9Δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας η Περιφέρεια Κρήτης

Δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας η Περιφέρεια Κρήτης

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας συνυπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Κώστας Συρίγος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας εστιάζει στην κοινή δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας ως προς την ανάληψη δράσεων για τα ζητήματα της Παιδικής Προστασίας, την ενίσχυση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και την προώθηση της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με σημαντικούς κοινωνικούς θεσμούς, όπως η Υιοθεσία και η Αναδοχή.

4

Στην υπογραφή του μνημονίου στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Γιώργος Πρωτόπαπας, ο Αν. Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, Σπύρος Επιτροπάκης, η Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, Εμμανουέλα Γερογιαννάκη, ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, Πέτρος Παπαδάκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Άννα Αρμάου και η Συντονίστρια της Τοπικής Επιτροπής Στήριξης, Μιράντα Τζοβενή.

3

Ο Πρόεδρος του δ.σ. του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Κώστας Συρίγος ευχαρίστησε δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, για την ουσιαστική στήριξη όπως είπε στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης.

«Είναι μία από τις πρώτες Περιφέρειες, η Περιφέρεια Κρήτης, με την οποία υπογράφουμε τέτοιου είδους μνημόνιο έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάδοχες οικογένειες για αυτά τα παιδιά. Έχουμε στενή συνεργασία με τον κ. Αρναουτάκη από τότε που ήταν Δήμαρχος στις Αρχάνες. Από το 2012 έχουμε χωριό στο νησί, υποστηρίζουμε παιδιά και οικογένειες που έχουν δυσκολίες οικονομικές, και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία ακόμη και στη δύσκολη περίοδο της κρίσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

1

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον κ. Συρίγο, υπογράμμισε ότι, είναι υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης να στηρίζει κοινωνικές δομές όπως είναι τα Παιδικά Χωριά SOS. Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που στοχεύουν αποκλειστικά στο καλό, στην πρόοδο των παιδιών που φιλοξενούνται, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς υπογράμμισε: «Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την εδραίωση συστηματικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας που θα επιτρέψει την αμφίδρομη διάχυση και ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών όσον αφορά στην ενίσχυση των θεσμών της Παιδικής Προστασίας, την υποστήριξη της αποϊδρυματοποίησης και το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην Περιφέρεια Κρήτης».

https://www.youtube.com/watch?v=y38Y-GAyHOo&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A6%CE%95%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A3

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα της τη στήριξη των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια και γι’ αυτό πρωτοστατεί στην υποστήριξη των θεσμών της Αναδοχής και της Υιοθεσίας που συντελούν στην αποϊδρυματοποίηση. Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί πρέπει να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Το ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, που είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International που λειτουργεί σε 136 χώρες, συνεισφέρουν στην επίτευξη του παραπάνω σκοπού παρέχοντας ένα εναλλακτικό περιβάλλον φροντίδας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί όταν για διάφορους σοβαρούς λόγους τα παιδιά δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στη βιολογική τους οικογένεια. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας θα συμβάλει στην αμφίδρομη διάχυση γνώσεων και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στην Περιφέρεια Κρήτης όσον αφορά στην ενίσχυση του θεσμού της Παιδικής Προστασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση