HomeΚΡΗΤΗΔημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασού

Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Ν. Αλικαρνασού

Διεξάγεται κάθε Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης που πραγματοποιείται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου:

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφώνου, την Τετάρτη 02/09/2020. Θέμα 2ο  της συνεδρίασης ήταν  «Δημόσια Διαβούλευση για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη  στη Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού».

Ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της επιτροπής την εισήγηση του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη, στην Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Αρτεμησίας και Διονυσίου:

  • στην οδό Μικράς Ασίας, από την οδό Σταδίου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ι. Προκοπίδη (πριν τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου) (Απόφαση υπ.αρ. 27/2019).
  • Εναλλακτικά προτείνεται η μεταφορά της στην οδό Πυθέως και Ιωάννη Προκοπίδη, μέχρι και την συμβολή της  με την οδό Μικράς Ασίας  (Απόφαση υπ.αρ. 09/2020).
  • Επίσης εναλλακτικά προτείνεται η θέση που προτάθηκε από τους Συλλόγους Εμπόρων και Παραγωγών: η οδός Αναπαύσεως από την Λ. Ικάρου μέχρι και την οδό Αναγεννήσεως και η οδός Αναγεννήσεως από την οδό Αναπαύσεως  μέχρι την οδό  Σταδίου. (Απόφαση υπ.αρ.13/2020)

Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο δημοτικό ακίνητο έμπροσθεν του Καταστήματος Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού που θα στεγάσει μόνιμα την λαϊκή αγορά.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση για 10 ημέρες, προκειμένου  να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς και στη συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εισηγηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση του Προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της επιτροπής.

Έτσι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ομόφωνα και θέτει σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες στους ενδιαφερόμενους πολίτες το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη, στην Κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, από τις οδούς Αρτεμησίας και Διονυσίου:

  • στην οδό Μικράς Ασίας από την οδό Σταδίου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ι. Προκοπίδη (πριν τον οικισμό Αγίου Νεκταρίου) (Απόφαση υπ.αρ. 27/2019).
  • Εναλλακτικά προτείνεται η μεταφορά της στην οδό Πυθέως και Ιωάννη Προκοπίδη μέχρι και την συμβολή της  με την οδό Μικράς Ασίας  (Απόφαση υπ.αρ. 09/2020).
  • Επίσης εναλλακτικά προτείνεται η οδός Αναπαύσεως από την Λ. Ικάρου μέχρι και την οδό Αναγεννήσεως και η οδός Αναγεννήσεως από την οδό Αναπαύσεως μέχρι την οδό  Σταδίου. (Απόφαση υπ.αρ.13/2020)

Η μετακίνηση θα είναι προσωρινή  μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο δημοτικό ακίνητο έμπροσθεν του Καταστήματος Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού που θα στεγάσει μόνιμα την λαϊκή αγορά.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση