HomePost ItΚοινή δήλωση δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα περιοριστικά μέτρα

Κοινή δήλωση δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα περιοριστικά μέτρα

 που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΠΕ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην ΠΕ Ηρακλείου, αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση για τον λαό της περιοχής από την κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού, του εισοδήματος εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει ότι ανταποκρίνεται στην κρατική ευθύνη και κουνάει το δάχτυλο στον λαό, προβάλλοντας ως πρώτη την ατομική ευθύνη. Η κυβέρνηση, σε κατεύθυνση διαμετρικά αντίθετη με τις ανάγκες του λαού, υπηρετεί όλα τα «πρέπει» του κεφαλαίου, για να του διασφαλίζει νέες χρηματοδοτήσεις και προνόμια, ενώ ταυτόχρονα, ρίχνει νερό και στον μύλο της συνομωσιολογίας, βολικής για την ίδια, αφού βγάζει λάδι την πολιτική της και θολώνει τον πραγματικό εχθρό των λαϊκών αναγκών.

Αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τις κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε  ΠΑΓΝΗ/Βενιζέλειο, ΤΟΜΥ και ΚΥ, προσλαμβάνει συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης.

Αντί να επιβάλλει την ενίσχυση σε προσωπικό, στόλο και δρομολόγια των ΜΜΜ, υποχρεώνει τους επιβάτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες, ακόμα και σε επικίνδυνα δρομολόγια όπως π.χ. ΠΑΓΝΗ-Πανεπιστήμιο.

Αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών για ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία όλων των δομών Εκπαίδευσης, αφήνει τεράστια κενά σε προσωπικό, επικαλούμενη το «δημοσιονομικό κόστος».

Αντί να διασφαλίσει όρους υγιεινής και πρόληψης σε εργασιακούς χώρους, επιτρέπει στην εργοδοσία να αφήνει τους εργαζόμενους εκτεθειμένους, με «πρωτόκολλα» κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.Για την εξυπηρέτηση«touroperators», μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, «πετσόκοψε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς υποχρεωτικά τεστ, με 100% πληρότητα σε αεροπλάνα και 85% σε καράβια, οδηγώντας σε νέα έξαρση κρουσμάτων στον νομό και αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.Κατά παραγγελία των μεγαλοξενοδόχων, «κουκουλώνει» στοιχεία για τα κρούσματα στις τουριστικές περιοχές, όπως η Χερσόνησος.

Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας του εισοδήματός των αυτοαπασχολούμενων (π.χ. στην εστίαση και τις μεταφορές) και των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που πλήττεται από τα περιοριστικά μέτρα, ενώ θα μπορούσε να τους δώσει μια ανάσα με την  ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Υπηρετεί –μαζί με όλα τα αστικά κόμματα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ– τα ίδια «πρέπει»,ενώ πολύτιμοι σύμμαχοι της  είναι οι δήμοι και η περιφέρεια,που στηρίζουν ενεργά και έμπρακτα αυτή την πολιτική αφού,υπολογίζοντας μόνο στη βάση κόστους-οφέλους, δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα π.χ. για τα ελλείμματα στις αίθουσες και την καθαριότητα σχολείων και παιδικών σταθμών, για τη δακοκτονία κ.ά., ενώ αρνούνται προκλητικά να πάρουν στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως απαλλαγή από τέλη, ακύρωση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ακόμα και να πάρουν μέτρα προστασίας των ίδιων των εργαζομένων τους!

Στα αντιλαϊκά «πρέπει» του κεφαλαίου και όλες τις δυνάμεις που τα υπηρετούν, απάντηση δίνει η πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική, ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού! Σε αυτό τον αγώνα, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια!

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση