HomeΕΛΛΑΔΑΗ Εκκλησία ζητά να γίνει αγιασμός στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Εκκλησία ζητά να γίνει αγιασμός στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εκκλησία ζητά να γίνει αγιασμός στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία θα προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων.

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι αυτός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο και θα διεξαχθεί στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

in.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση