HomeΕΛΛΑΔΑΤηλεθέαση: Ρεκόρ 5ετίας τον Αύγουστο για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Τηλεθέαση: Ρεκόρ 5ετίας τον Αύγουστο για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Η τελευταία φορά που το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης κατέγραψε ανάλογο ποσοστό από το 2010

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασης κατέγραψαν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η τηλεθέαση σημείωσε ρεκόρ πενταετίας σε ό,τι αφορά στο ειδησεογραφικό τμήμα της ΕΡΤ για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Βάσει των συγκεντρωτικών στοιχείων της Nielsen, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 9 το βράδυ, κατέγραψε μέση τηλεθέαση 10%.

Η τελευταία φορά που το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης κατέγραψε ανάλογο ποσοστό από το 2010 έως σήμερα ήταν τον Ιούλιο του 2015, δηλαδή τον μήνα του δημοψηφίσματος, με μέση τηλεθέαση 10,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οι μόνες φορές που το δελτίο της ΕΡΤ είχε συγκεντρώσει μηνιαία ποσοστά άνω του 9% ήταν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όταν, δηλαδή, η χώρα είχε διπλές εκλογές.

Στην 4η θέση της τηλεθέασης η ΕΡΤ

Μεσοσταθμικά, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 248.542 τηλεθεατές, γεγονός που φέρνει την ΕΡΤ πάνω από σειρά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα, το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 βρέθηκε τον Αύγουστο πιο ψηλά από τα αντίστοιχα δελτία του Mega (129.064 τηλεθεατές), του Open (196.975 τηλεθεατές), αλλά και του Star (240.944 τηλεθεατές), σε πλήθος τηλεθεατών.

Ετσι, η ΕΡΤ ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πίνακα τηλεθέασης πίσω από τον ΑΝΤ1 (256.697 τηλεθεατές), τον ΣΚΑΪ (309.609) και τον Αlpha (378.051). Να σημειωθεί εδώ πως τα δελτία ειδήσεων προβάλλονται σε διαφορετική ζώνη, με τον Alpha και τον ΑΝΤ1 να ξεκινούν στις 18:50 και να ακολουθούν οι ειδήσεις σε Open, Star και Mega.

Διψήφια ποσοστά τηλεθέασης και για τα άλλα δελτία της ΕΡΤ
Διψήφια ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης τον Αύγουστο και στα άλλα δύο μεγάλα δελτία της ΕΡΤ1. Το μεσημβρινό δελτίο, στις 12, έκλεισε τον μήνα με μεσοσταθμική τηλεθέαση 12,3% και το δελτίο στις 15:00 με 11,6%.

Με αυτά τα δεδομένα, η συνολική τηλεθέαση της ΕΡΤ σημείωσε αύξηση μέσα στον Αύγουστο, με την ΕΡΤ1 να καταγράφει στο σύνολό της μέση μηνιαία τηλεθέαση 7,2%. Ποσοστό που, επίσης, αποτελεί ρεκόρ τριετίας για τη δημόσια τηλεόραση, καθώς η προηγούμενη περίπτωση που είχε καταγράψει μεγαλύτερα ποσοστά ήταν ο Ιούλιος του 2018, όταν η ΕΡΤ1 μετέδωσε τους αγώνες του Μουντιάλ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση