Θετικές στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενες του ΕΟΠΥΥ, στο Ηράκλειο.

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο βρίσκονται σε εγρήγορση, μετά από τον εντοπισμό-αρχικά- δύο γυναικών, πριν από 3 ημέρες, οι οποίες ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Μία ημέρα μετά εντοπίστηκε και τρίτο κρούσμα στην Περιφερειακή Διεύθυνση  του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο ενώ πλέον συνολικά τα κρούσματα είναι 5 στον εν λόγω Οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, να κλείσει για κάποιες ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ για να γίνουν οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, ωστόσο κατί τέτοιο δεν έγινε

Απ ότι όλα δείχνουν ωστόσο υπάρχει διασπορά του ιού, μέσω μιας υπηρεσίας μάλιστα με την οποία συναναστρέφονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη στο νοσοκομείο Χανίων

Eν τω μεταξύ άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα σε μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκε στο διαγνωστικό τεστ αμέσως μετά από την καλοκαιρινή της άδεια στο πλαίσιο του υποχρεωτικού προληπτικού εργαστηριακού έλεγχου για κορωνοϊό.

Και σε αυτή την περίπτωση γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών της ενώ η ίδια τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό

Επτά άτομα νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ

Επτά άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα οποία έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βρίσκονται στην ειδική μονάδα covid-19 έχοντας ήπια συμπτώματα τα οποία και παρακολουθούνται, ενώ ο 60χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έλαβε εξιτήριο και μεταφέρθηκε στην κλινική.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εφτά άτομα είναι ηλικίας από 42 μέχρι 86 χρονών.

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο

Ένας 60 χρονος είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο, ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το rethemnosnews.gr, ο 67χρονος Ρεθεμνιώτης εμφάνισε ήπια συμπτώματα και απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου του έγινε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Ο ασθενής  παραμένει στο σπίτι του, σύμφωνα με τις εντολές των γιατρών.

Ωστόσο, στην κλινική covid -19 του νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 60χρονος, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον ιό του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα ο 67χρονος στην αρχή παρέμενε στο σπίτι του σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών, καθώς είχε ήπια συμπτώματα. Όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να εισαχθεί για νοσηλεία στην κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Aρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι, τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε όλους τους απασχολούμενούς της προκειμένου να προληφθεί η μετάδοση του ιού COVID-19, σύμφωνα με τον Ε.Ο.Δ.Υ. , είναι αρνητικά.

Ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα,
η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προέβη παράλληλα και σε απολύμανση όλων των εγκαταστάσεών της.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. , εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον επικεφαλής κ. Στέφανο Ντουκάκη και το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ. στα Χανιά που με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, εργάστηκαν για τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων της Επιχείρησης.

Από αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επιστρέφει στην κανονική της λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις της«.

.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση