HomeHL-GreeceΣταματά τα ταξίδια στο Λαγανά λόγω αυξημένων κρουσμάτων η TUI

Σταματά τα ταξίδια στο Λαγανά λόγω αυξημένων κρουσμάτων η TUI

Η TUI ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον τουριστικά πακέτα στο Λαγανά της Ζακύνθου, από την Πέμπτη. Μέτρα καραντίνας για όσους επιστρέφουν από Ελλάδα σε Σκωτία και Ουαλία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εταιρία ταξιδίων TUI ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών στο Λαγανά της Ζακύνθου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων και της αποτυχίας των ταξιδιωτών να ευθυγραμμιστούν με τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού, αναφέρει το BBC.

Η TUI ανακοίνωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον τουριστικά πακέτα στο Λαγανά της Ζακύνθου, από την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση λαμβάνει χώρα μετά την ύπαρξη έξι συρροών κρουσμάτων που συνδέονται με πτήσεις από το ελληνικό νησί.

Ο Andrew Flintham, επικεφαλής της TUI Βρετανίας και Ιρλανδίας, τόνισε ότι όποιοι έχουν κλείσει διακοπές στο Λαγανά μετά τις 3 Σεπτεμβρίου θα αποζημιωθούν για την ακύρωση αλλά ότι τα ταξίδια σε άλλα μέρη της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά.

Σχεδόν 200 Βρετανοί βρίσκονται σε καραντίνα καθώς τουλάχιστον 16 άτομα σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ βρέθηκαν θετικοί, με πολλούς συνταξιδιώτες τους να τους κατηγορούν ότι δεν τήρησαν τα μέτρα περιορισμού.

Σε καραντίνα η Ελλάδα από Σκωτία και Ουαλία
Η βρετανική κυβέρνηση, αναφέρει το δημοσίευμα, δέχεται πιέσεις ώστε να επανεξετάσει τους κανόνες καραντίνας για την Ελλάδα, μετά και την λήψη σχετικών μέτρων από Σκωτία και Ουαλία.

Οπως αποφάσισε η τοπική κυβέρνηση στη Σκωτία, από την Πέμπτη, όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα θα αναγκάζονται να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η απόφαση ελήφθη γιατί καταγράφηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ ανθρώπων που επέστρεψαν από την Ελλάδα. Ετσι, η χώρα μας βγαίνει από τον «ταξιδιωτικό διάδρομο» και δέχεται ένα ακόμα πλήγμα στον τουρισμό.

Με το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων στη Σκωτία, η εισαγωγή μολύνσεων από την Ελλάδα είναι σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, είπε αρμόδιος υπουργός.

Αντίστοιχα μέτρα έλαβε και η τοπική κυβέρνηση της Ουαλίας, ζητώντας όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο να μπαίνουν σε καραντίνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση