HomeHL-WorldΤαραχές στο Λος Άντζελες: Νεκρός μαύρος ποδηλάτης από αστυνομικά πυρά

Ταραχές στο Λος Άντζελες: Νεκρός μαύρος ποδηλάτης από αστυνομικά πυρά

Διαμαρτυρίες στον τόπου του συμβάντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μαύρος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες στον τόπο του συμβάντος.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δια στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα 30, κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας» δήλωσε ο Ντίν.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» μόλις τον πλησίασαν, αφήνοντας το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν περίπου ένα τετράγωνο πιο μακριά. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς», ενώ παράλληλα πέταξε ένα σωρό ρούχα που κρατούσε στο χέρι.

«Οι αστυνομικοί παρατήρησαν τότε ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο υπαστυνόμος.

Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας δέχτηκε πολλές σφαίρες και σκοτώθηκε επί τόπου.

«Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», επέμεινε ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.

Οι Αρχές δεν κατονόμασαν το θύμα, λέγοντας μόνο ότι ήταν 30 χρονών. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε κατά το συμβάν.

Σύμφωνα με τον Ντιν, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει ακόμα κατάθεση και δεν φορούσαν κάμερες σώματος. Οι ερευνητές χτενίζουν την περιοχή για οποιοδήποτε βίντεο από κάμερες ασφαλείας και καλούν οποιονδήποτε μάρτυρα έχει τραβήξει κάποιο βίντεο να εμφανιστεί.

Το γραφείο του εισαγγελέα και το γραφείο του γενικού επιθεωρητή βοηθούν στην έρευνα.

Μετά τους θανάσιμους πυροβολισμούς, η ομάδα Black Lives Matter L.A. κάλεσε τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο αυτό, ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη τον μαύρο Τζέικομπ Μπλέικ στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από αυτή την κατά τα φαινόμενα αστυνομική κατάχρηση.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση