HomeΕΛΛΑΔΑΟ Τσιόδρας εξήγησε γιατί απείχε από τις ενημερώσεις

Ο Τσιόδρας εξήγησε γιατί απείχε από τις ενημερώσεις

«Γιατί κράτησα απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τους λόγους που προτιμά να απέχει από τη δημοσιότητα μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, στην πρώτη του εμφάνιση από την επενέναρξη της ενημέρωσης ουσιαστικά, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους τον τελευταίο καιρό έχει κρατήσει μια απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις.

«Οπως θα έχετε δει τον τελευταίο καιρό έχω κρατήσει μία απόσταση από τις δημόσιες εμφανίσεις. Οχι επειδή δεν ενδιαφέρομαι για την ενημέρωσή σας. Εχουμε επικεντρωθεί με την ομάδα των επιστημόνων της επιτροπής μας στη βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού, στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική και τα εμβόλια, με αδιάκοπη καθημερινή και πολύωρη εργασία».

Όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας, ειδικές υποομάδες της επιτροπής μας ανανέωσαν τα κριτήρια για τα τεστ, για τις θεραπευτικές οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η ρεμστεμιβίρη και η δεξαμεθαζόνη, επεξεργαζόμαστε τα καλύτερα δυνατά επιδημιολογικά δεδομένα για την παρακολούθηση της νόσου, τον συντονισμό της παρουσίασης της πληροφορίας και τη συνεχή εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό, με τον ΕΟΔΥ και άλλους φορείς.

Επίσης, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων συμμετέχουν με διαφάνεια στις συζητήσεις που αφορούν τα εμβόλια που είναι σε κλινικές δοκιμές.

Ετσι, άλλοι συνάδελφοι από την Επιτροπή αναλαμβάνουν κατά καιρούς τον ρόλο της ενημέρωσής σας ώστε όλη η δουλειά να συνεχίζεται αδιάλειπτα με κοινό γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση βασισμένη στη γνωστή, επιστημονική αλήθεια. Ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε φυσικά εσάς», είπε ο κ. Τσιόδρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση