HomeΚΡΗΤΗΚαταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον απολογισμό του Δήμου για το 2019

Καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον απολογισμό του Δήμου για το 2019

Ti αναφερει στην ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ανακοίνωση:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό του Δήμου για το οικονομικό έτος 2019 στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον απολογισμό, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται στην ίδια ρότα που βρίσκονταν και οι απολογισμοί των προηγούμενων χρόνων. Συντηρούν, δηλαδή, μια κατάσταση με ελάχιστη ανταπόκριση στις ανάγκες του ηρακλειώτικου λαού, ενώ ανθεί η υπερφορολόγηση για τη λειτουργία του δήμου.

Από τα έσοδα του δήμου για το 2019, σημαντικό μέρος προέρχεται από την άμεση επιβάρυνση των δημοτών, ενώ μειώνονται τα έσοδα από την κρατική επιχορήγηση, που και αυτή βέβαια προέρχεται από τη φορολογία του λαού. Μιλάμε, λοιπόν, για μια διπλή φορολόγηση του λαού που τροφοδοτεί τον προϋπολογισμό του δήμου. Από αυτά τι ανταποδίδει ο δήμος στους δημότες; Αυξάνονται οι υπηρεσίες που εντάσσονται στον άμεσο ανταποδοτικό χαρακτήρα, με τον δήμο να λειτουργεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που έχει καθορίσει το κεντρικό κράτος, δηλαδή ως ΑΕ, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις που ευνοούν το κεφάλαιο και όχι τον λαό.

Ο απολογισμός αποτυπώνει τις βασικές γραμμές της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής που η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε αποκαλύψει και καταγγείλει και κατά τη συζήτηση του αντίστοιχου προϋπολογισμού. Αυτό προσπάθησε να κρύψει η δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες υποκριτικά επικαλέστηκαν πολιτικούς λόγους αλλά οι τοποθετήσεις τους και τα επιχειρήματα τους κινήθηκαν κατά βάση στο λογιστικό σκέλος. Τα «φληναφήματα» περί δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο από τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ και συμμαχία ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ) είναι εξίσου υποκριτικά, την ώρα που ούτε τα κόμματα που τις στηρίζουν, ούτε οι ίδιες διαφωνούν ουσιαστικά με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δήμων, που τσαλαπατούν και την τυπική δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά κυρίως, όταν στηρίζουν ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο η δημοκρατία του κεφαλαίου τσαλαπατάει τις ανάγκες του λαού, ακόμα και την υγεία και τη ζωή του.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής, που ουσιαστικά στηρίζουν οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Και δεν θα γινόταν διαφορετικά, αφού η τοπική διοίκηση είναι συστατικό του κεντρικού κράτους, ακολουθεί τις προτεραιότητές του, την κεντρική πολιτική, χτυπώντας τα λαϊκά συμφέροντα υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, η νεολαία, οι απόμαχοι της δουλειάς δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας, της διαχείρισής της από την κυβέρνηση, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της νέας οικονομικής κρίσης (έκθεση «Πισσαρίδη» και άλλοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί), η κυβέρνηση ρίχνει «ζεστό χρήμα», με διάφορες μορφές, για τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει. Μπορεί μόνο να ανατραπεί!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέσα από τη δική τους συμμαχία, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει. Να μην παρακολουθούν απαθείς τα εκατομμύρια ευρώ που πάνε και έρχονται στον δήμο, την περιφέρεια και το κεντρικό κράτος, όλα για τους μεγαλοεργολάβους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για τους ίδιους και τις οικογένειές τους μόνο φόροι, ανεργία και χαμοζωή. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός και λαϊκή παρέμβαση αφού τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά με αγώνες μπορούν όλα να κατακτηθούν!

Διαφήμιση
Διαφήμιση