HomePost It«Άδικη αφαίρεση δικαιωμάτων μικροϊδιοκτησίας και ανάγκη παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών».

«Άδικη αφαίρεση δικαιωμάτων μικροϊδιοκτησίας και ανάγκη παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών».

Eπίκαιρη ερώτηση Κεγκέρολογλου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι άδικη η αφαίρεση των δικαιωμάτων της μικροϊδιοκτησίας αλλά και την ανάγκη παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι Κυβερνητικές προθέσεις για δραστικό περιορισμό της δυνατότητας νόμιμης δόμησης εκτός σχεδίου, για στέγαση και άλλες δραστηριότητες, κατ΄ ουσία αφαιρούν ολοκληρωτικά από τους μικροϊδιοκτήτες τα δικαιώματα δόμησης σε οικόπεδα εκτός σχεδίου 750 ή 1200 τετραγωνικών μέτρων που είναι στην κατοχή τους και τα μειώνουν σε άλλες κατηγορίες, όπως ιδιοκτησίες 4 στρεμμάτων και αυτό εκτός από άδικο, καθιστά ορατό τον κίνδυνο για νέο κύμα αυθαίρετης εκτός σχεδίου δόμησης.

Από την άλλη, δεν έχουν δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν στην παράταση του άρθρου 51 του ν.4710/2020 που αποφασίστηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.

Επειδή οι μικροϊδιοκτήτες κάνουν λόγο για αρνητική εξέλιξη και δηλώνουν αγανακτισμένοι για την άδικη απαξίωση της μικροϊδιοκτησίας τους

Επειδή πάρα πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν επιπλέον παράταση για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να επανεξετάσετε τη θέση σας για την άδικη αφαίρεση των δικαιωμάτων της μικροϊδιοκτησίας, η οποία αποτελεί καίριο πλήγμα, για τους ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα αυτούς που επένδυσαν τις οικονομίες τους στη μικρή ιδιοκτησία, με δεδομένη τη δυνατότητα δόμησης, υπό προϋποθέσεις;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δοθεί παράταση, τουλάχιστον έως το τέλος του 2020 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και να μπορέσουν όλοι όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση