HomeHL-9Σε αποθήκη έκρυβαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Σε αποθήκη έκρυβαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Δύο άνδρες στα χέρια των λιμενικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λαβράκι» έβγαλαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου, καθώς συνέλαβαν δύο άτομα, τα οποία κατείχαν και διακινούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το πρωί άντρες του Λιμεναρχείου είδαν έναν 20χρονο αλλοδαπό να κινείται ύποπτα με το δίκυκλο όχημα και αμέσως τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Λίγη ώρα αργότερα ο 20χρονος τους οδήγησε σε μια αποθήκη που όταν βγήκε κρατούσε έναν ταξιδιωτικό σάκο.

Οι αρχές τον σταμάτησαν και έκαναν έλεγχο στον σάκο όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 300 πακέτα τσιγάρων, στερούμενα της προβλεπόμενης ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στο δίκυλο όχημα βρέθηκε το ποσό των 640 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος παρέδωσε οικειοθελώς τέσσερις κούτες που περιείχαν 1.460 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι την αποθήκη ενοικίαζε ένας 67χρονος, ο οποίος  λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και παρέδωσε 70 πακέτα τσιγάρων καθώς και 44 συσκευασίες καπνού των 50gr, το σύνολο των οποίων ομοίως δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

mrk_2

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν ενώ τα πακέτα τσιγάρα, οι συσκευασίες καπνού, το δίκυκλο όχημα και το ποσό των 640 ευρώ κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση