HomeHL-935χρονη έγκυος μητέρα και το παιδί της θετικοί στον κορωνοϊό

35χρονη έγκυος μητέρα και το παιδί της θετικοί στον κορωνοϊό

Βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια 35χρονη έγκυος μητέρα καθώς και το δύο ετών παιδί της είναι τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν χθες στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, η μητέρα και το παιδί παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα του ιού και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ πρόκειται για περιστατικά που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβωμένο κρούσμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Όπως έγραψε χθες το cretapost ένα βρέφος μόλις 12 μηνών βρέθηκε θετικό ιό όταν οι γονείς του μικρού αγοριού το πήγαν στο Βενιζέλειο προκειμένου να κάνει το τεστ. Ευτυχώς το βρέφος δεν έχει συμπτώματα και οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Επίσης θετικός στον ιό βρέθηκε ένας 53χρονος άνδρας ο οποίος βρίσκεται επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό έχοντας πυρετό, ενώ ένας 83χρονος εισήχθη στη μονάδα covid-19 του νοσοκομείου με ήπια συμπτώματα.

Την ίδια ώρα μια γυναίκα η οποία εργάζεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου είναι το νέο κρούσμα του κορωνοϊού στα Χανιά.

Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση ενώ η εργαζόμενη έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ωστόσο, με απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Χανίων το ΚΑΜ στο Μεγάλο Αρσενάλι θα παραμείνει κλειστό καθώς θα γίνει απολύμανση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 10 κρούσματα στην Κρήτη εκ των οποίων τα τέσσερα στο Ηράκλειο, τα δύο στο Ρέθυμνο και τα υπόλοιπα 4 στα Χανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση